08.05.2015 / 16:13

Ahmed KAYMAK

YÜZÜNE KARŞI DÜMDÜK

Bizim gibi kıytırık ??!!! yazarları, sanatçıları pek dikkate almazlar efendim. Öncelikle birinin genellikle bir sahibi olur, onun sesi olmalısın. Öyle kimseye düm dük laf edersen, dümdüklenirsin.

İş takip etmeyi bilmelisin, her devirde gidip yönetenleri, yıkamalı, yağlamalısın ki aralar, pardon dişliler bozulmasın. Liboş olmalı kalemini satışa çıkarmalısın, ihaleyi en çok veren kapmalı.

Dünki beyazlara, yarın siyah demeli, gerçeği gördüm, efendim kendimi buldum. Ne bileyim o zaman yanılmışız deyip iyi çark etmelisin. Etmelisin ki çarklar dönsün.
Bizimkisi salaklık efendim, galiba sorun bizde. İnsan her zaman, her yerde halkla iç, içe ve halkın yanında olur mu? Tüm yöneticiler hepsi mi kötü? A gider, B gelir. Hep mi karşı olunur be adam?

Evet galiba sıkıntı bizde.

Şimdi seçim zamanı. Kap parayı, döşen yazıyı değil mi?
Yok efendim ne gezeeer... Hala gidersin dikine.
Bak arkadaş, halktan yana olursan halk düdüklenirken sende düdüklenirsin. İdareciler gelir geçer değişir ama genel geçer değişmez. Sahi bu arada halkın pek mi umurundasın sanki?

Hani meşhur politikacı Osman Bölükbaşı’nın dediği gibi; düzenin biri gelir biri gider de, düzülen değişmez.
Ben duayen bir gazeteci biliyorum, adam duruşunu asla bozmadı.
O kadar hükümet 25 küsur başbakan geldi geçti, adam hiç çizgisini bozmadı. Hepsini yaladı.
Savaş kapımızda arada bize de bomba falan düşer, uçak düşer. Önümüz seçim ama halkın derdi geçim efendim. Tek vatan elden gitmesin de, geçimi biz boş verelim. Tüm bu hengamede tek derdim var, o da vatan efendim.

Şimdi bunları düm dük dedik diye kötü olmayız herhalde.
Evet evet sorun bizde “ Ele herkese, yüzüne, dümdük sölenmez” Söylersen, cacık bile olmaz bizden.

 
YORUMLAR
  • Bu içeriğe 2 yorum yapıldı.
  • rebiha dogan celik 2015-05-08 22:05:08

    Dümdük dümdük yazıp durma ahmed,,dumbelek kafalı,oryantal beyinliler anlamaz...Benim bunlara sümduk diyesim geliyor niyeyse :)

  • Cengiz Doganay 2015-05-08 20:30:42

    İnsanlar gelir geçer. Amma kişilerden mutlaka bir iz kalır. Bu iz de dediğim ya Adıdır ya da Gerisi. Hoş bir ibare idi ; Düzenin gelip gidişi ve düzülenin sabitliği :) Ne diyeyim Mehmetim! Biz de biliriz bu düzen dalgalarını da, dosttan ayrı tutarız Yalakayı, Kaypağı. Sen kepazeye dümdük gidesin emi

Yazarın Diğer Yazıları

>> Yoruldum dinlenmekten - 21.05.2020
>> Korona günlükleri - 13.04.2020
>> Aptal kutusu - 22.11.2019
>> Fırça - 31.10.2019
>> GEL DE YAZMA - 09.09.2019
A24 Yazarları
Recep Ali AKSOYLU Ahmed KAYMAK
Kitap israfına şimdi de EBA mı eklendi
Tüm Yazarlar