13.04.2020 / 12:44

Ahmed KAYMAK

Korona günlükleri

Önce Çinli bir kadın pazardan bir yılan alıyor ve yiyordu. Daha sonra tüm Çin'de bir salgın başlıyordu. Ayrıca bu filmde kadının giydiği t-shirt’ün üzerinde CORONA yazıyordu. Evet, 2019 yapımı Virüs adlı film böyle başlıyordu.

Önce Çin bu belayla uğraşıyor tüm dünya seyrediyordu, maç skoru gibi ölü sayısı ve olanı biteni izliyordu. Bir haftada korona hastanesi inşa edip işi sıkı tutarak sıkıyönetim ilan etti hatta tedavüldeki paraları bile değiştirdi.

Global dünya artık küçük bir köy. Daha sonra virüs tüm köye sıçradı. Nasılsa nüfusu çok fazla bırakın Çinliler biraz ölsün diyen vahşi batı sıra kendisine gelince çuvalladı. İngiltere bile başta önemsemedi. Ölen ölür kalan sağlar bizimdir mantığıyla yaklaştı. Daha sonra İtalyanlar ve İspanyollar her zamanki sıcakkanlılığıyla bir de aldırış etmeyince buralarda deyim yerindeyse patladı gitti.

Bize geç gelmesinin sebebi biraz örf adetlerimiz biraz da yaşama biçimimiz. WC çıkışı el yıkama alışkanlığımız, yarasa değil pırasa yememiz, kolonya kullanmamız falan. Dünyada WC çıkışı el yıkama oranı bir numarayla Bosna Hersek, %97 oranıyla ikinci sırada biz varız, %94 ile Çin ise %20 bunlarda önemli.

Fakat biz önlemleri parça parça alınca avantajımızı kaybettik. Önce sokağa çıkma 65 yaş üstü, daha sonra 20 yaş altı, nihayet cumartesi pazar da tam sokağa çıkma yasağı geldi.

*Yurt dışı uçuşlar birden değil yavaş, yavaş durduruldu.

*Umreden dönenlere ateş düşürücü ilaç verilip hava alanlarından geçmesi sağlandı.

*14 günlük karantinadan kaçanlar polise sende korona ol diye tükürdüler.

* Karantinadaki bir umreci “Sokağa çıkıyor musun” sorusuna, “yok evladım mevlüt okuyuyoruz evdeyim” dedi.

*Yurt dışından gelen virüslü bir kişi tüm aile akraba eş ve dostlarını çağırıp sarılıp doyasıya kucaklaşıp karantinaya girdi.

*Eldiven ve maskeleri fahiş fiyatlarla satanlar, parası olmayan birinin maske eldiven alamadığından hastalanıp kendisine bulaştırmasını göz ardı edip ceplerini doldurmaya yeltendiler.

*Bu arada 65 yaş altı ve 20 yaş üstü virüsle anlaşma imzaladı onlara virüs bulaşamıyor.

*Sokağa çıkma yasağı market ve alışveriş yerleri kapanırken geldi arada mesafe falan kalmadı kucak kucağa ekmek kuyruğuna girildi.

* Adana da fırıncı dövüldü, daha sonra da bir olup fırıncıyı dövenleri dövdüler.

Çin salgını atlattı, şimdi olan biteni izliyor.

Bana öyle geliyor ki biz bu koronayı döveriz. Kime bulaştığını bilmiyor. Biz kurşuna kafa atan, çakmakla gaz kaçağı kontrolü yapan bir milletiz. Olmadı kardeş, bize bulaşmayacaktın.

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Yoruldum dinlenmekten - 21.05.2020
>> Aptal kutusu - 22.11.2019
>> Fırça - 31.10.2019
>> GEL DE YAZMA - 09.09.2019
>> Sen benim kim olduğumu biliyor musun? - 07.06.2019
A24 Yazarları
Recep Ali AKSOYLU Ahmed KAYMAK
Kitap israfına şimdi de EBA mı eklendi
Tüm Yazarlar