A24.com.tr » yaşam » Avrupa Komisyonu üyesi Ferreira, deprem sonrası çalışmalarını incelemek üzere Türkiye'de

Avrupa Komisyonu üyesi Ferreira, deprem sonrası çalışmalarını incelemek üzere Türkiye'de

Avrupa Komisyonu üyesi Ferreira, deprem sonrası çalışmalarını incelemek üzere Türkiye'de

Komisyon Üyesi Ferreira, 2023 yılında meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından AB Dayanışma Fonu desteğiyle toparlanma çalışmalarının devam ettiği bölgeleri ziyaret etmek üzere Türkiye'de.

Avrupa Komisyonunun Uyum ve Reformlardan sorumlu Komisyon Üyesi Elisa Ferreira, Şubat 2023'te Gaziantep bölgesinde yaşanan yıkıcı depremlerin ardından AB Dayanışma Fonu (EUSF) desteğinin ülkenin toparlanmasına nasıl yardımcı olduğunu ilk elden görmek üzere yarın Türkiye'ye iki günlük bir ziyaret gerçekleştiriyor.  
 
Şubat 2024'te AB Dayanışma Fonu desteğine ilişkin anlaşmanın imzalanmasının ardından AB Komisyonu, Mart 2023'teki Uluslararası Donörler Konferansı'nda AB'nin Türkiye'ye 1 milyar avroluk destek taahhüdü doğrultusunda AB Dayanışma Fonu'ndan 400 milyon avroluk hibeyi Türkiye'ye aktardı.  
 
Ziyaretin öncesinde Komisyon Üyesi Ferreira şunları söyledi: "Ülkenin tarihindeki en kötü felaketlerinden biri olan bu afetin yerel toplumlar ve ekonomi üzerindeki yıkıcı etkileri hepimizi derinden yaraladı. Türk halkıyla dayanışma içerisinde, AB, Uluslararası Donörler Konferansı'nda taahhüt ettiği 1 milyar avroluk destek kapsamında, AB Dayanışma Fonu'ndan bir aday ülkeye bugüne kadar sağlanan en yüksek miktar olan 400 milyon avroyu hızla harekete geçirdi. AB desteği dayanışmamızın somut bir ifadesidir ve AB Dayanışma Fonu da sözlerimizin sahada somut eylemlere dönüşmesine yardımcı olmaktadır."
 
Ziyareti sırasında Komisyon Üyesi Ferreira, AB Dayanışma Fonu yardımlarının uygulamasını görüşmek üzere, aralarında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın da bulunduğu hükûmet temsilcileriyle bir araya gelecek. 

Komisyon Üyesi Perşembe günü depremden etkilenen Gaziantep bölgesini ziyaret ederek Nurdağı'nda depremden etkilenen yöre sakinleriyle bir araya gelecek ve depremin yıkıcı etkileri karşısında inşa edilen geçici konutları görme imkanı bulacak. TSİ 11:45'te, NUR 1 Konteyner Kent, Olucak, 27840 Nurdağı/Gaziantep adresinde yer alan  Geçici Konaklama Alanı'nda ("Konteyner Kent" olarak da bilinmektedir) yerel gazeteciler için bir basın toplantısı düzenlenecektir.
 
Daha sonra Nurdağı'nda inşaatı devam eden bir ilk yardım hastanesini ziyaret edecek olan Komisyon Üyesi, ardından Gaziantep'te Vali ve Belediye Başkanı ile bir araya gelerek kısa bir basın açıklaması yapacak ve Mozaik Müzesi'ni ziyaret edecek. 

YORUMLAR
  Black Mirror’ın beşinci sezonu geliyor
Black Mirror’ın beşinci sezonu geliyor