A24.com.tr » ekonomi » Pfizer'de üst düzey görev değişikliği

Pfizer'de üst düzey görev değişikliği

Pfizer'de üst düzey görev değişikliği

Pfizer Finlandiya, İzlanda, Norveç ve Danimarka Bölge Lideri Ahmet Giray Ölmez oldu.

2007 yılından bu yana Pfizer içerisinde yetişen ve farklı görevlerde rol almış olan 17 yıllık Pfizerli Ahmet Giray Ölmez, Pfizer Finlandiya, İzlanda, Norveç ve Danimarka (FIND) Bölge Lideri olarak atandı.
 
Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik & Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde yüksek lisansını (MBA) tamamlayan Ahmet Giray Ölmez, 2007 yılında Pfizer Türkiye'ye Kurumsal Strateji Geliştirme Departmanı'na Proje Yöneticisi olarak katıldı. Pfizer'de on yedi yıl boyunca pazarlama, satış ve ticari operasyonlar gibi farklı departmanlarda deneyim kazandı.
 
Ahmet Giray Ölmez, 2008'de Ürün Müdürü, 2011 yılında ise Kıdemli Ürün Müdürü rolüne terfi edilmesini takiben 2012-2014 yıllarında Bölge Müdürü, 2014'te Ticari Operasyonlar Müdürü, 2015'te ise Ticari İlişkiler ve Kontratlı Ürünler Pazarlama Müdürü sorumluluklarını üstlendi. Mayıs 2015'te Yerleşik Ürünler İş Birimi bünyesinde Hastane Takımı İş Birimi Müdürü olarak atanan Ölmez, Mayıs 2016'da Doğu Avrupa Bölgesi İş Faaliyetleri Direktörü ve Yerleşik Ürünler İş Birimi Doğu Avrupa Bölgesi Ticari Lideri olarak görev yaptı. 2019 yılından 2021'e kadar Pfizer Türkiye ve Doğu Avrupa Hastane İş Birimi Lideri, Eylül 2022 itibarıyla ise Batı Avrupa Hastane İş Birimi Lideri olarak Hollanda, İrlanda, Belçika, Lüksemburg, Avusturya ve İsviçre Bölge Lideri, ayrıca Portekiz İş Birimi Lideri olarak Türkiye'de görev yaptı. Ölmez, bu görevlerinin ardından Eylül 2022'den Mart 2024'e kadar Norveç Ülke Müdürü görevini üstlenmişti.
 
Ahmet Giray Ölmez, Nisan 2024 itibarıyla Pfizer Finlandiya, İzlanda, Norveç ve Danimarka Bölge Lideri olarak görevine başladı.
 
Pfizer Finlandiya, İzlanda, Norveç ve Danimarka Bölge Lideri Ahmet Giray Ölmez yeni görevi ile ilgili şunları söyledi: “Lider yetiştirmeye odaklı bir biyofarma şirketi olan Pfizer, çalışanlarına bireysel gelişim ve yüksek performans için çok sayıda, çeşitli kariyer fırsatları sağlıyor. Pfizer'deki kariyer yol haritamı rotasyonla lider yetiştirme kültürünün bir parçası olarak şekillendirmiş biri olarak, bu fırsatları sunan Pfizer'in bir üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Yeni görevimde, beraber çalışacağım ekip arkadaşlarım ile, Finlandiya, İzlanda, Norveç ve Danimarka (FIND) bölgesinde hastalara ve paydaşlarımıza en iyi şekilde hizmet verebilmek için bölgedeki tüm ülkelerin kapsayıcı bir şekilde temsil edildiği ve bu ülkelerdeki yasa ve yönetmelikler doğrultusunda en uygun yapıyı tasarlamak için heyecanlıyım.”

YORUMLAR
  Vizyonda Bu Hafta (18 Ağustos - 25 Ağustos 2017 Haftası)
Vizyonda Bu Hafta (18 Ağustos - 25 Ağustos 2017 Haftası)