Yüksel TOPALOĞLU

13.05.2015 / 12:06

Yüksel TOPALOĞLU

Mahzun, mahcup ve yalnız defnolmak varmış netekim

Sermaye temsilcilerinin, TÜSİAD’ın, MÜSİAD’ın ve sonu SIAD’la biten bütün sermaye örgütlerinin Kenan Evren’in cenazesine gitmemeleri, bir taziye ilanı bile vermemeleri ne büyük vefasızlık, ne büyük ikiyüzlülük, ne büyük korkaklıktır.

Vefasızlıktır:
Mahzun, mahcup ve yalnız defnolan bu adam, sermayenin kesintisiz iktidarını arzulamaktan başka ne istedi? Siyaset kulislerinde canınızın çektiği gibi fink atmanıza izin verirken, işçi sendikalarının kapısına külliyen kilit vurmadı mı? Emek liderlerini zindana atıp süründürmedi mi? İşçi sendikalarını “patron” sendikasına çevirmedi mi? İşçi haklarının kuşa çevrildiği yeni çalışma yasaları çıkarmadı mı? Sudan ucuz işgücü sağlamadı mı? En azgın savunucunuzu önce ekonomi bakanı, sonra başbakan yapmadı mı? Söyleyin, bunlardan hangisini yapmadı? Ayıp yahu! Sizde hiç vefa yok mu?


İkiyüzlülüktür:
Şu vakitler kabirde sorgu meleğiyle yüzleşen bu adamın pek kıymetliniz Özal eliyle yürürlüğe koyduğu iş yasaları elan yürürlükte değil mi? Bu yasalar işçileri ezmeye devam etmiyor mu? Bu yasaların değişmemesi için elinizden geleni yapmıyor musunuz? Hak vaki olup öbür tarafı boyladığınızda cenazesine bile gitmediğiniz bu asker dostunuzun yüzüne nasıl bakacaksınız? Bu ne ikiyüzlülüktür?

Korkaklıktır:
Birkaç güne kalmaz cehennem ateşinin burnunun direğini yalamaya başlayacağı bu adamın sermayeye eşsiz hizmetlerinin çok iyi farkında olan sizler, kendisini iktidardan edecek olası bir darbe dışında askerlerle hiçbir alıp veremediği olmayan AKP’nin gazabından tırsmasaydınız, kalıbımı basarım, boy boy taziye ilanı verip cenazenin önünde sıraya geçecektiniz. Yalan mı? Bu kadar korkmayın, biraz erkek olun.

Sermaye böyledir işte! AKP korkusundan, zamanında baş tacı ettikleri, uyduruk resimlerine milyonlarca lira verdikleri sevgili generallerinin cenazesine bile gitmezler.

Hey gidi yalan dünya hey!
Gördün mü zulmünü general? Vefasızı, ikiyüzlüyü, korkağı gördün mü?

 

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Lazların Türeyişi - 12.05.2015
>> Her şeyin teorisi - 24.04.2015
>> Orhan’ıma dokunma! - 11.03.2015
>> Ummak - 09.03.2015
>> Cazibe kanunları - 05.03.2015
A24 Yazarları
Recep Ali AKSOYLU Ahmed KAYMAK
Kitap israfına şimdi de EBA mı eklendi
Tüm Yazarlar