Dr. Mithat TOSUN / Gündelik düşüncelerin ötesine yolculuk...

mithattosun@yahoo.de
22.10.2014 / 13:20

Dr. Mithat TOSUN / Gündelik düşüncelerin ötesine yolculuk...

Dünyadaki ilk cinsel birleşme

" Milyonlarca yıl önce çiftleştikleri bilinen ilk canlılar balıksı omurgalılardı " diyor, Avusturalya Adelaide'daki Flinders Üniversitesinden Paleontolog John Long. Ve oldukça ilginç ayrıntılar ortaya çıkarmış.

 Tatlı suların diplerinde yaşayan zırhlı bir balıksı omurgalı olan Antiarchi placodermi olarak tanımlanan hayvanların, bundan 430 milyon yıl önce, yani şimdiye değin yapılan tahminlerden 50 milyon yıl daha önce, yana yana ve yüzgeç yüzgece birlikte yüzen erkek ver dişi arasında birleşmenin yandan yapıldığı kanaatine varmış ve "Nature Today" dergisinde bulgularını yayınlamış.

Long ve ekibi, hayvanların fosillerini incelemişler ve erkeklerinde 1 cm uzunluğunda 'L' şeklinde bir kemikçik bulmuşlar. Bunun ilk cinsel birleşme için bir kanıt olduğunu düşünüyor Long. Bu kemikçiğin biçiminden yola çıkarak araştırmacılar cinsel birleşmenin yanyana yüzerken gerçekleşmiş olması gerektiğine karar vermişler. Bu hayvanların üç boyutlu maketlerini yaparak üzerinde çalışmalar yapmışlar. Hayvanların bu şekilde birleşmelerinden başka seçeneklerinin olmadığı sonucuna varmışlar "Sydney Mourning Harald“ gazetesine yaptıkları açıklamada.

O dönemde de seksin sadece çoğalmaya hizmet etmediğini, hayvanların çiftleşmekten zevk almış olacaklarını düşünüyor Long. Günümüzde yaşayan balıkların çoğunda böyle bir cinsel organ bulunmaz. Kopulasyon olmadan dişi yumurtalarını bırakır ve yumurtalar hayvanın bedeni dışında dışarıda erkeğin spermleriyle döllenir.

Devamı için tıklayınız
http://www.mithattosun.com/?p=2245
 

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Esnek mesai konusu… - 28.07.2015
>> Tatil ve izin kasası - 27.07.2015
>> Sınır - 25.07.2015
>> Bizi gören, üç tarafımız denizle çevrili sanır… - 24.07.2015
>> Robot Otel - 23.07.2015
A24 Yazarları
Recep Ali AKSOYLU Ahmed KAYMAK
Kitap israfına şimdi de EBA mı eklendi
Tüm Yazarlar