Kerevit nedir, yenir mi, nasıl pişirilir?
Saat: 17:40

Elazığ'd bulunduğu haberleriyle ülke gündemine oturan kerevit hayvanı nedir, nasıl pişirilir, yenir mi?
Elazığ'daki Keban Barajı'nda bulunan kerevitin ne olduğu ve nerede kullanıldığı halk tarafından merak edildi. Bölge halkını sevindiren ve ekonomik anlamda bölgeyi olumlu etkilerinin olacağı söylenen kerevit tatlı suda yaşan bir ıstakoz türüdür. İşlenmiş kereveti kilosunun16,5 eurodan satılacağı haberleri ise vatandaşlarda iyice bir merak uyandırdı. Peki Kerevit nedir, yenir mi, nasıl pişirilir? işte bu soruların cevapları haberimizde.
KEREVİT NEDİR?
Kerevit, kabuklular sınıfından, çamurlu tatlı sularda yaşayan, birçok türü bulunan, biçim olarak ıstakozu andıran, ortalama boyu 12–13 cm. olan bir eklembacaklı, tatlı su ıstakozudur.
KEREVİT NASIL PİŞİRİLİR?
İşe kerevitleri soğuk suda iyice yıkamakla başlayın. Temiz kerevitleri kaynayan bir tencerenin içine atın. Su kaynarken tuzunu eklemeyi unutmayın. Kaynatma işlemine kerevitlerin rengi değişip, kuyrukları kıvrılana kadar devam edin. Bu süre ortalama 15-20 dakika olacaktır. Kabukları ile servis etmek isterseniz kerevitleriniz servise hazır.