A24.com.tr » teknoloji » FM 2019 en iyi taktikler - Football Manager en güzel hücüm, kontra ve defans dizilişleri

FM 2019 en iyi taktikler - Football Manager en güzel hücüm, kontra ve defans dizilişleri

FM 2019 en iyi taktikler - Football Manager en güzel hücüm, kontra ve defans dizilişleri

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de milyonlarca oyunsever tarafından severek oynanan Football Manager 2019'da oyuncular en iyi taktiği ayarlamak için hummaalı bir çalışma içerisine giriyor.

 Yıllardan bu yana en çok tercih edilen menejerlik oyunlarının başını çeken Football Manager 2019'da kullanıcılar takımlarına en iyi taktikleri empoze etmek için araştırmalara başladı. 

Futbol mantaliteniz, taktik anlayışınız sizin nasıl bir menajer olduğunuzu gösterir. Football Manager 2019‘da taktik sistemi geliştirildi şimdi daha modern ve daha gerçekçi. Son birkaç yılda bu alana birçok şey eklendi ve özellikle de oyuncuların rolleri hem FM hem de gerçek dünya için daha önemli hale geldi, ancak eklenen tüm bu eklemeler ve diğer şeylerle birlikte bunları başarılı bir şekilde sizlere, menajerlere, başarılı bir şekilde sunarak, parmaklarınızın ucundaki gücü en iyi şekilde kullanabilmeniz.

İLGİLİ HABER Football Manager 2019 Wonderkids listesi - FM 19 en iyi Türk oyuncular Football Manager 2019 Wonderkids listesi - FM 19 en iyi Türk oyuncular

FM 2019‘daki taktik yaratıcısını kullanırken fark edeceğiniz ilk şey, futbolda “Gegenpress”, “Tiki-taka”, “Catenaccio” gibi birçok ünlü taktik sistemi yansıtan taktik stillerin eklenmesidir. Taktiklere ilk kez tıkladığınızda, açıklamaların yanı sıra kendi taktiğinizi oluşturma veya asistanınızdan sizin için bir taktik seçmesini isteme seçeneğiyle birlikte kullanılabilir taktikler listesine göz atabilirsiniz. Bir taktik seçildikten sonra, o taktiğe ilişkili ekip talimatlarının ve en iyi çalıştığı oluşumların bir özetini görebilirsiz. Daha sonra bir oluşum seçebilir ve taktik kurulumunu tamamlayabilirsiniz. Oyuncu rollerinin önceden seçmiş olduğunuz taktiksel stile uygun olarak önceden seçilmiş olduğunu fark edeceksiniz. Tabii ki, bunları düzeltmeye devam edebileceksiniz.

Artık oyunun üç farklı aşaması var. Belirli takım talimatlarını da atayabilirsiniz. Bu talimatlar topa sahip olduğunuzda, saldırı ve savunma arasında geçiş yaparken ve topa sahip olmadığınızda.

Senin takımın topu kaybettiğinde, rakip yaklaşımlarında daha agresif olmalarını ve topu çabucak kazanmaya çalışmak için rakibe karşı saldırmasını isteyebilirsin. Alternatif olarak, takımınızın karşı tarafındaki hızlı bir şekilde vurulmasını önlemeyi amaçlayan “yeniden grup” seçeneğini kullanarak ekibinizin savunma şeklini korumaya öncelik verebilirsiniz. Tarafınızın eline geçtiğinde bu talimatları aynen yansıtabilir, rakibinizin savunmasında kalan boşluklardan hızlıca yararlanabilmeyi tercih edebilir ya da topa sahip olmaya uygun olabilecek daha sabırlı bir yaklaşımı benimsemek için başka bir seçeneği seçebilirsin.

Yeni gelen bir diğer özellikle ise top kalecinize geldiğinde nasıl hareket etmesi gerektiğini ayarlabilmeniz. Kalecinin oyunu nasıl kuracağına dair olan direktif bölümü FM 2019’da daha farklı bir şekilde yer alıyor.

Yine defans çizgisi, pas direktifleri, tempo ve takım genişliği gibi ayarlarda da yenilikler mevcut.

Geçen sene maç öncesi brifingi tanıttık ve FM 2019 için bunu yaptık. Öncelikle, brifingin yeniden tasarlandığını fark edeceksiniz ve daha fazla seçenekle ekibinizle nasıl konuşabileceğiniz konusunda daha kolay gezinebilmenizi ve daha kolay anlaşılmasını sağlayabilirsiniz. Müdür yardımcınız ayrıca tartışma için önerilen konuları da sağlayacaktır.

FM 2019’daki yeni taktik uygulamalar, oyuncularınıza talimat verebilmeniz ve futbol vizyonunuzu hayata geçirebilmeniz için gerçek bir adım atıyor. Taktiksel Stillerin yeni talimatlar, yeni oyuncu rolleri ve yenilenmiş bir ön maç brifingi ile entegrasyonuyla, futbol felsefesini oluşturmak için elinizde daha fazla araç var.

YORUMLAR
  Börü ne zaman başlıyor? - Börü dizisi oyuncu kadrosunda kimler var? - Börü oyuncu kadrosu
Börü ne zaman başlıyor? - Börü dizisi oyuncu kadrosunda kimler var? - Börü oyuncu kadrosu