A24.com.tr » ekonomi » Black Friday nedir? Black Friday indirimi ne zaman? İndirim hangi mağazalarda geçerli?

Black Friday nedir? Black Friday indirimi ne zaman? İndirim hangi mağazalarda geçerli?

Black Friday nedir? Black Friday indirimi ne zaman? İndirim hangi mağazalarda geçerli?

Dünyanın pek çok yerinde geçerli olan ve alışveriş çılgınlığının yaşandığı Black Friday'de (Kara Cuma) birçok mağaza da büyük indirimler olacak. Peki bu fırsat günü ne zaman? İşte yanıtı...

ABD'de ortaya çıkan ve Şükran Günü'nden sonraki ilk cuma gününe denk gelen Black Friday (Kara Cuma), Türkiye'nin de içinde olduğu pek çok yerde tüketicilere büyük indirim avantajları sağlıyor. Pek çok mağaza günlerdir kampanya yapıyor. Bu fırsat gününde büyük bir tüketim gerçekleşmesi bekleniyor.

Ülkemizde de ilgi gören Black Friday (Kara Cuma)'da gün içerisinde birden fazla markalar indirime girer. Ülkemizde yaşanan Black Friday (Kara Cuma) birkaç kez izdihamada yol açmıştır. İşte en kapsamlı Black Friday (Kara Cuma) ne demek ve 2017 Black Friday (Kara Cuma) hangi tarihe denk geliyor cevapları...

BLACK FRIDAY (KARA CUMA) NE ZAMAN?

Black Friday (Kara Cuma) ülkemizde de her yıl düzenlenmektedir. Bu yıl 24 Kasım Cuma gününe denk geliyor.

BLACK FRIDAY NEDİR?

Black Friday (Kara Cuma) ABD'de Şükran Günü'nünden sonraki ilk Cuma (Kasım ayının dördüncü Cuma günü) gününe denk gelen güne verilen addır. Black Friday, 1952'den bu yana ABD'de Noel alışveriş sezonunun başlangıcı olarak kabul edilir ve birçok ünlü marka ürünlerinde ciddi indirimler ve fırsatlar düzenler.

Black Friday resmi bir tatil günü olmasa da Kaliforniya ve diğer bazı eyaletlerde hükümet çalışanlarına 'Şükran Günü'nden sonra' adı altında bir tatil günüdür. Black Friday, ABD'de 2005 yılından bu yana en yoğun şekilde alışveriş yapılan gündür. Black Friday günü birçok marka ciddi oranlarda indirimler yapar ve stoklar neredeyse sıfıra iner.



Black Friday teriminin ilk olarak ABD'nin Philadelphia kentinde ortaya çıkmıştır. Fakat Black Friday terimi ilk zamanlarda Şükran Günü'nden sonraki gün sokaklarda oluşan kalabalığı tanımlamak için kullanılıyordu. 1961 yılında ortaya çıkan Black Friday terimi ve kullanımı 20 yıl aradan sonra başka bir anlam kazandı. Yıllar geçtikçe başka bölgelerde de kullanılmaya başlanan Black Friday terimi bir süre sonra perakendecilerin indirim yaptığı gün anlamı kazandı. Black Friday gününde 2000'li yıllara kadar Sabah 06:00'da açılan mağazalar bu tarihten sonra sabah 04:00 ila 05:00 saatlerinde hizmet vermeye başladı. 2011 yılından sonra bazı mağazalar Black Friday gününde 24 saat hizmet verme kararı aldı.

YORUMLAR
  İşte mağazalardaki soyunma kabinlerinin sırrı
İşte mağazalardaki soyunma kabinlerinin sırrı