A24.com.tr » teknoloji » Bilgisayarda ekran görüntüsü nasıl alınır 2019

Bilgisayarda ekran görüntüsü nasıl alınır 2019

Bilgisayarda ekran görüntüsü nasıl alınır 2019

Bilgisayar kullanıcıları zaman zaman kopyalayamadıkları görüntüleri kayıt alma ihtiyacı hissediyor. Peki en kolay yoldan bilgisayarda ekran görüntüsü nasıl alınır?

Bilgisayarda ekran görüntüsü nasıl alınır? Akıllı telefonlarla birlikte hayatımıza giren 'Screenshot' uygulaması, bilgisayarda da lazım olabiliyor. Bilgisayardaki ekran görüntüsü alma işlemi de telefonlardaki kadar kolay. İşte bilgisayarda ekran görüntüsü almanın yolu...

BİLGİSAYARDA EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMA

- PrintScreen (PrtSc) Tuşu

Bilgisayarda ekran görüntüsü almanın en bilinen yolu dâhili “PrtSc” tuşu ile ekran görüntüsü kurulumunu kullanmaktır. Şimdi basit bir şekilde görüntüsünü yakalamak istediğin bir şey aç, arkasından klavyedeki “PrtSc” tuşu na bas ve her bilgisayarda kurulu olan Paint uygulamasına yapıştır ve kaydet. Bu yöntem oldukça kolay fakat sınırlıdır, istediğiniz dosyayı kaydedebilmek için fazladan bir uygulama gerektirir.

Bu tuş genellikle klavyede F12 tuşunun hemen sağında yer alır.

- Ekran Alıntısı Aracı

Kullanımı kolay olduğu için PC ekran görüntüsü almanın sık kullanılan alternatif yollarından biridir. Ekran görüntülerini almaya ve kaydetmeye yarayan Ekran Alıntısı Aracı pek çok Windows OS’te varsayılan olarak kuruludur. Bu araç sayesinde Serbest Biçimli Ekran Alıntısı, Dikdörtgen Biçimli Ekran Alıntısı, Pencere Ekran Alıntısı ve Tam Ekran Alıntısı gibi seçeneklere sahipsiniz. Aynı zamanda e-mail atarak da aldığınız bu görüntüleri paylaşabilirsiniz.

Bu aracı kullanmak için Windows başlangıç menüsünü açın ve "Ekran Alıntısı Aracı" yazarak uygulamayı açın.

- Chrome tarayıcıdaki eklentiler

Tarayıcı olarak Google Chrome'u kullananlar, buradaki ekran kırpma eklentilerini çok kolay şekilde tarayıcıya yükleyebilirler.

CHROME EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMA EKLENTİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

YORUMLAR
  Gülse Birsel, Gizem rolüyle çok şaşırtacak (Jet Sosyete oyuncu kadrosu)
Gülse Birsel, Gizem rolüyle çok şaşırtacak (Jet Sosyete oyuncu kadrosu)