A24.com.tr » ekonomi » Zamlı emekli maaş ödemeleri ne zaman Maaş hesaplama nasıl yapılır

Zamlı emekli maaş ödemeleri ne zaman Maaş hesaplama nasıl yapılır

Zamlı emekli maaş ödemeleri ne zaman Maaş hesaplama nasıl yapılır

Bu ay maaşlarını zamlı olacak olan emekliler araştırma yapmaya başladı. Peki emekliler ne kadar zam alacak? Maaş ödemeleri ne zaman? Maş hesaplaması nasıl yapılır? İşte bütün detaylar...

Emeklilere Temmuz'da yapılan zamında ardından vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. emmuz zammıyla en düşük emekli maaşı memurlarda 2 bin 149, esnafta bin 533, 2000’den önce emekli olan SSK’lılarda bin 713 liraya çıkmış olacak. Peki  emekliler ne kadar zam alacak? Maaş ödemeleri ne zaman? Maş hesaplaması nasıl yapılır? İşte merak edilen haberin bütün detayları ve ortaya çıkan bilgileri...

SALI GÜNÜ BAŞLIYOR

Emeklilerin zamlı maaş ödemeleri salı günü start alıyor. SSK emeklileri ayın 17'si ile 26'sı arasında, Bağ- Kur emeklileri de ayın 25'i ile 28'i arasında zamlı maaşlarını cebine koyacak.

SON RAKAMA GÖRE TARİH BELİRLENECEK

Ödemeler tahsis numarasının son rakamına göre belirlenen tarihlere göre yapılacak. Memur emeklileri ise bu ayın 1'i ile 5'i arasında maaşını zamsız olarak almıştı. Zam farkları, önümüzdeki günlerde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun açıklayacağı tarihlerde memur emeklilerinin hesabına yatırılacak.

ÜCRETLER NASIL DEĞİŞTİ?

Sabah'ın haberine göre; Temmuz zammı memur emeklileri için yüzde 8.65 oldu. Bu artışla en düşük memur emeklisi maaşı bin 978 liradan 2 bin 149 liraya yükseldi.

Zam oranı SSK ve Bağ- Kur emeklilerinde ise yüzde 9.17 olarak gerçekleşti. En düşük emekli aylığı Bağ-Kur esnaf emeklilerinde bin 405 liradan bin 533 lira 83 kuruşa, Bağ-Kur tarım emeklilerinde 988,91 liradan bin 79 lira 59 kuruşa çıktı.

2018 EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Belirlenen sürede çalışma gününü dolduran, yaş kriterini ve prim ödemelerini tamamlayan vatandaşların hak sahibi olduğu emekli maaşı her çalışanın dört gözle beklediği ödemedir. Binlerce SSK ve Bağ-Kur emeklisi de alacağı emekli maaşını öğrenmek üzere sorgulamalar yapmaktadır. Peki, emekli maaşı nasıl hesaplanır? Önceki yıllarda uzun uğraşlar gerektiren bu işlem, SGK tarafından açılan sayfa ile artık çok kolay.

SSK emekli maaşı hesaplama işlemi SGK resmi sayfasından yapılırken, Bağ-Kur emekli maaşı sorgulama işlemi ise e-Devlet portalı üzerinden gerçekleştiriliyor. Emekli maaşınızı sorgulamak ve hesaplamak için yapmanız gereken linklere tıklamak ve gereken bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmaktır.

Emekli maaşını hesaplamak isteyen 4A emeklisi vatandaşların yapması gereken tek işlem "uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/" adresine giderek "TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi" gibi bilgiler ile sorgusunu tamamlamak.

YORUMLAR
  Dr Nowzaradan kimdir TLC yaptırdığı diyete bakın mucize değişim
Dr Nowzaradan kimdir TLC yaptırdığı diyete bakın mucize değişim