A24.com.tr » medya » The Irishman izle | Tek Parça Alt Yazılı & Dublaj 2019

The Irishman izle | Tek Parça Alt Yazılı & Dublaj 2019

The Irishman izle | Tek Parça Alt Yazılı & Dublaj 2019

Başrollerini Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci'nin paylaştığı Martin Scorsese'in son filmi The Irishman'i izlemek isteyenler buraya...

Netflix platformu için özel hazırlanan sinema filmi The Irishman, uzun süresine rağmen büyük ilgi görüyor. Filmin tamamını haberimizdeki bağlantıdan izleyebilirsiniz. İşte The Irishman hakkında ayrıntılı bilgiler...

THE IRISHMAN KONUSU

Martin Scorsese'nin büyük ilgi gören bu filminde tetikçi Frank Sheeran, Bufalino suç ailesinin sadık bir üyesi olarak sakladığı sırları anımsıyor.

Filmin süresi ise 3 saat 29 dakika.

Biyografik suç türünde olan ABD yapımı The Irishman filminde II. Dünya Savaşı’nın emektar askerlerinden Frank Sheeran’ın yıllarca çalıştığı suç örgütü Bufalino ve Sheeran’ın uğruna tetikçilik yaptığı ünlü isimler anlatılıyor. Temelde bu çerçevede ilerleyen filmde aynı zamanda Sheeran’ın bir dönem ABD’de Beatles kadar tanındığı söylenen işçi lideri Jim Hoffa’yı ortadan kaldırma hikayesi de anlatılıyor.

Hatta geçtiğimiz günlerde o dönem olayla ilgilenen gazetecilerden Dan Moldea, gerçekte Hoffa’nın cesedinin bulunamadığını ve Sheeran’ın evinde herhangi bir kan izine rastlanmadığını söyleyerek filmin gerçeklikten koptuğunu öne sürdü. Oyunculardan Robert De Niro ise, “İnsanların bizimle aynı fikirde olmamasıyla bir sorunum yok. Dan, Hoffa ve dava dosyası konusunda bilirkişi. Marty’nin (Scorsese) söylediği gibi biz tamamen gerçek bir hikaye anlatmıyoruz; kendi hikayemizi anlatıyoruz” diyerek filmin gerçeği tamamen yansıtmadığını, belgesel havasında olmadığını ifade etti.

Filmin senaryosu 2004’te Charles Brandt’in yazdığı “I Heard You Painted Houses” adlı kitabından esinlenerek yazıldı. Türkçesiyle, “Evleri Boyadığını Duydum”. “Evleri boyadığını duydum”, tahmin edersiniz ki mafyaların sıkça kullandığı bir ifade. Anlamı ise, vurulan kişinin vücudundan sıçrayan kanın duvarları ve zemini kana boyamasından ileri geliyor.

The Irishman oyuncuları arasında Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci var. Sinemaya verdikleri emeğin seyircinin beğenisini sayesinde her daim karşılığını almış olan bu üç efsane oyuncu The Irishman filminde ele alınan karakterlerin gençliklerini canlandıracaklar. Şu an yaşları geçmiş olan bu başarılı oyuncuların genç görünüme sahip olması için ağır makyajlar yerine ‘computer-generated imagery’ (CGI) teknolojisi kullanıldı. Hatta De Niro, sonuçtan memnun olduğunu “Bu teknoloji kariyerime bir otuz yıl eklemiş olabilir” şeklinde bir esprili bir şekilde karşıladı.
Filmde Scorsese’nin en sevdiği oyuncusu ve yakın arkadaşı olan Robert De Niro Frank Sheeran rolünü, Al Pacino Jimmy Hoffa’yı ve Joe Pesci ise Russell Bufalino’yu canlandıracak.

“The Irishman” ismi ise Frank Sheeran’ın lakabından geliyor

New York’un meşhur mafya ailesi Russell Bufalino için pek çok cinayet işleyen Frank Sheeran’ın takma ismi İrlandalı yani Irishman imiş. Filmin ismi de buradan geliyor.

THE IRISHMAN FİLMİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR
  Çin'de çekilen akıllara zarar fotoğraf kareleri....
Çin'de çekilen akıllara zarar fotoğraf kareleri....