A24.com.tr » yaşam » TDK, Alevi vatandaşların tepkisini çekti - Vazalak nedir?

TDK, Alevi vatandaşların tepkisini çekti - Vazalak nedir?

TDK, Alevi vatandaşların tepkisini çekti - Vazalak nedir?

Dönem dönem yaptığı tanımlarla tepki çeken TDK (Türk Dil Kurumu) son tanımlamasıyla bu kez Alevi vatandaşların tepkisini çekti. Vazalak tanımı yapan TDK, Alevi vatandaşları hedef mi gösterdi?

Sosyal medyada büyük tepki çeken paylaşımda, TDK (Türk Dil Kurumu)'nın Vazalak tanımı, başta Alevi vatandaşlar olmak üzere toplumun geniş kesiminin tepkisini çekti.

Sözlükte “vazalak” kelimesinin anlamı hem “aptal” hem de “Alevi” olarak verildi. Bu ifadeler sonrasında TDK'ya tepki yağdı.

Türk Dil Kurumu sözlüğünde skandal bir tanım yer aldı. Sözlüğe “vazalak” kelimesini yazanlar iki farklı tabirle karşılaştı. TDK’nın verdiği ilk tanımda “geveze, sözünü bilmez, aptal, serseri” anlamları sıralanıyor.

ALEVİ TANIMINA BÜYÜK TEPKİ

“Vazalak” kelimesi için verilen ikinci tanımlamadaysa “Alevi, Müslüman olmayıp öyle görünen ve oruç yiyen” ifadeleri kullanıldı. Sözlükte yer alan bu ifadeler özellikle Alevi vatandaşlar tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı. 

VAZALAK NEDİR?

Türk Dil Kurumu'nun sözlüğünde “vazalak” kelimesinin anlamının hem “aptal” ve “serseri” hem de “Alevi” olarak verilmesine tepki geldi.Türk Dil Kurumu (TDK) Büyük Sözlüğü’nde “vazalak” kelimesi için iki ayrı tanımlama yer alıyor.İlk tanımlamada “geveze, sözünü bilmez, aptal, serseri” anlamları sıralanıyor. “Vazalak” kelimesi için ikinci tanımlamada ise "Alevi, Müslüman olmayıp öyle görünen ve oruç yiyen” tanımlamaları yapılıyor. Kaynak: Vazalak Nedir | TDK Aleviler Hakkında Ne Dedi

YORUMLAR
  Demet Akalın ve Seren Serengil yolda kalırsa...
Demet Akalın ve Seren Serengil yolda kalırsa...