A24.com.tr » yaşam » Tacizci daire başkanına yargı yolu açıldı

Tacizci daire başkanına yargı yolu açıldı

Tacizci daire başkanına yargı yolu açıldı

Konya Selçuk Üniversitesi'nde çalışan iki kadını taciz ettiği iddiasıyla üniversite yönetimine şikayet edilen daire başkanı H.H.S hakkında mahkeme yolu açıldı.

Konya Selçuk Üniversitesi Sağlık Spor Kültür Daire Başkanlığı görevini yürüten H.H.S., iki kadını taciz ettiği iddiasıyla üniversite yönetimine mağdurlar tarafından şikayet edildi. Şikayetin ardından kadın çalışanları silahla tehdit eden H.H.S'nin görev yeri değiştirilirken, işin peşini bırakmayan kadınlar tacizci daire başkanını Danıştay'a taşıdı.

Konya Selçuk Üniversitesi’nde geçen yıl Sağlık Spor Kültür Daire Başkanlığı görevini yürüten H.H.S., iddiaya göre 2 kadın çalışana “Sevgilin var mı? Sevgilin olmamı ister misin? Şevhetli bir şekilde sevişmek ister misin?” gibi ifadelerle tacizde bulundu. H.H.S. kadınlardan 28 yaşındaki T.Ö.’yü olayı kimseye anlatmaması için defalarca silahla tehdit etti. Bir süre sonra tehdit ve tacizlere daha fazla dayanamayan kadın, durumu üniversite yönetimine yazılı olarak bildirdi. T.Ö.’nün şikâyetinin ardından diğer kadın Y.C. de H.H.S. hakkında şikâyetçi oldu. Üniversite yönetimi şikâyetlere rağmen işlem yapmazken, sadece şüphelinin görev yerini değiştirdi. Mevlana Araştırmaları Enstitüsü’ne gönderilen H.H.S. hakkında Konya Valiliği İl İdare Kurulu da “soruşturma açılmasına gerek olmadığı” yönünde karar aldı. Bunun üzerine T.Ö.’nün avukatları Danıştay’a başvurdu.

Gazete Habertürk'ten Meltem Samancı'nın haberine göre Danıştay 1. Dairesi, Konya Valiliği’nin men-i muhakeme kararının bozulmasına ve şüphelinin yargılanmasına hükmetti. Yargılama Konya Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

‘HESAP VERECEK’

Danıştay’ın aldığı kararın kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden T.Ö. “Danıştay bozdu. Şimdi bu adam adalet karşısında hesap verecek. Ruh sağlığımın bozuk olduğuna dair verilen raporlar hakem hastane tarafından da onaylandı. Yaklaşık 3 aydır psikolojik tedavi görüyorum. İlaç kullanıyorum. Bu olay hayatımı mahvetti” dedi. 

YORUMLAR
  Tamamen Yerli Süper Kahramanların Başrolünde Olduğu, Yeşilçam'dan 18 Süper Kahraman Filmi
Tamamen Yerli Süper Kahramanların Başrolünde Olduğu, Yeşilçam'dan 18 Süper Kahraman Filmi