A24.com.tr » dünya » Rusya'dan Türkiye'ye TL ile ticaret yanıtı

Rusya'dan Türkiye'ye TL ile ticaret yanıtı

Rusya'dan Türkiye'ye TL ile ticaret yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün verdiği 'Milli parayla ticaret' mesajına Rusya'dan yanıt geldi. Kremlin, Milli parayla ticaretin yaygınlaşmasından yana olduğunu vurguladı.

Dövizdeki yükselişin Türk Lirası ile ticarete geçiş mesajı veren Erdoğan'a Rusya'dan destek geldi.

Kremlin'den yapılan açıklamada Türkiye'nin Milli parayla ticaret önerisi desteklenirken, diğer ülkelerde de benzer uygulamanın söz konusu olması gerektiği vurgulandı.

Dün Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı ve Maliye Bakanı Anton Siluanov, ABD dolarının uluslararası ticarette tehlikeli bir enstrüman haline geldiğini belirterek "ABD varlıklarına yatırımlarımızı önemli oranda azalttık ve azaltmaya devam edeceğiz. Dolar yerine de euro ve Çin yuanı gibi para birimlerinin kullanımını artıracağız." açıklamasında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Çin, Rusya, İran, Ukrayna gibi ülkelerle ticaretin milli para birimleri üzerinden yapılmasının planlandığını bildirmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de ABD’nin doları siyasi bir enstrüman olarak kullanmasını eleştirerek "ABD’nin doların kullanılmasına yönelik kısıtlayıcı adımlarını stratejik bir hata olarak görüyoruz." demişti. 

YORUMLAR
  Survivor'da ödül oyununun galibi hangi takım oldu?
Survivor'da ödül oyununun galibi hangi takım oldu?