A24.com.tr » magazin » Müslüm Gürses'in annesi nasıl öldü - Müslüm Gürses'in kardeşi nasıl öldü - Müslüm Gürses neden öldü?

Müslüm Gürses'in annesi nasıl öldü - Müslüm Gürses'in kardeşi nasıl öldü - Müslüm Gürses neden öldü?

Müslüm Gürses'in annesi nasıl öldü - Müslüm Gürses'in kardeşi nasıl öldü - Müslüm Gürses neden öldü?

Geçtiğimiz hafta vizyona giren ve gişe rekorları kırmaya devam eden Müslüm filminde Müslüm'ün annesinin ve kardeşinin ölüm sahneleri izleyenleri gözyaşlarına boğarken gerçekte bu olaylar nasıl yaşandı

 Müslüm filmde Müslüm'ün annesinin babası tarafından öldürülmesi kardeşlerinin ölüm sahneleri ve Müslüm'ün kaza sahnesi sinemaseverleri büyük bir hüzne sokarken izleyenler gözyaşlarına hakim olamadı.

Gerçek adı Müslüm Akbaş olan Müslüm Gürses, 7 Mayıs 1953'te Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinin Fıstıközü köyünde, tarım işçileri Mehmet ve Emine Akbaş çiftinin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi

15 yaşındayken çay bahçesinde...
İlkokuldan sonra eğitime devam edemeyen Gürses, terzilik öğrenmesini isteyen babasının karşı çıkmasına rağmen 15 yaşında Adana'da bir aile çay bahçesinde düzenlenen ses yarışmasına katılarak, birinci oldu. ''İşler iyi gitmediği için'' çay bahçesinde türkü söylemeyi bırakan Gürses, terzi ve ayakkabı tamir atölyesinde çalışmaya devam etti Adana'daki bir gazinoda yeniden türkü söylemeye başlayan sanatçı, mikrofonu bir daha bırakmadı. Müslüm Gürses, aile çay bahçelerinin yanı sıra Adana'da pavyonlarda sahne aldı.

Babası annesini öldürdü!

Şöhret basamaklarını tırmanmak için hazırlanan Müslüm Gürses, o günlerde annesi Emine ile kardeşi Ahmet’i toprağa verdi Öldürülen annesinin katili babası Mehmet Akbaş'tı. Müslüm Gürses, cezaevine giren babasıyla bir daha görüşmedi. Sanatçı, hayatının bu noktasıyla ilgili hiçbir zaman konuşmak istemedi. Müslüm Gürses’in cezaevinden çıkan babası Şanlıurfa'da kendisine yeni bir hayat kurdu

Öldüğü düşünüldü!
Gürses'in, 1978 yılında Tarsus'tan Adana'ya dönerken geçirdiği trafik kazasında, kendisinin içinde bulunduğu otomobili kullanan sürücü öldü. Öldüğü düşünülen Müslüm Gürses hastanede yaşama tutundu. Hayatı boyunca izlerini taşıyacağı kazada Gürses'in alnı ciddi biçimde zedelendi ve başına beynini koruyacak plaka takıldı. Bu kazadan dolayı koku alma duyusunu neredeyse tamamıyla yitirdi. İşitme duyusu da ciddi biçimde zarar gördü.

Müziğin yanı sıra beyazperdede...

Sinemaya ilk kez 1979 yılında çekilen ''İsyankar'' filmiyle başlayan Gürses, dönemin şarkılı filmlerine uygun bir çok uzun metrajlı filmde rol aldı. ''Adam öldürmeye hazırım ama cinayet işleyemem'', ''Yumurtaya can veren Allah'ım yeşil biberi nasıl yarattın?'' gibi repliklerin de olduğu bu filmlerde Müslüm Gürses, suça sürüklenen, alkolizmin batağına saplanmış gençleri, acı dolu hayat hikayelerini canlandırdı. Kariyerinin son döneminde de bir çoğu komedi türündeki filmde, yardımcı oyuncu olarak göründü.

Bir ömür hayat arkadaşı...
Müslüm Gürses'in, sinema oyuncusu Muhterem Nur ile birlikteliği, kendisi için dönüm noktası oldu. 1982 yılında Adana turnesinde ilk tanışmalarında, ''Sahneye ilk kim çıkacak'' kavgası eden çiftin yolları, bir daha ayrılmadı. Gürses, ''Esrarlı gözler'' isimli şarkısını Muhterem Nur için beslediği söylendi. Muhterem Nur ise eşinin isteğiyle sanat yaşamını sonlandırırken, Müslüm Gürses'in en büyük destekçisi oldu.

 

YORUMLAR
  Münir Özkul'u unutulmaz filmleri (Yeşilçam ustası hayatını kaybetti)
Münir Özkul'u unutulmaz filmleri (Yeşilçam ustası hayatını kaybetti)