A24.com.tr » ekonomi » GTD Başkanı Gürkan Boztepe'den T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar'a Ziyaret

GTD Başkanı Gürkan Boztepe'den T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar'a Ziyaret

GTD Başkanı Gürkan Boztepe'den T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar'a Ziyaret

Ziyarette, gastronomi turizminin hem turizm gelirlerinin artırılmasında hem de yerel üreticilerin desteklenmesinde oynadığı kritik rol masaya yatırıldı.

Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) Başkanı Gürkan Boztepe, T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar’ı makamında ziyaret ederek, Türkiye’nin gastronomi turizmi potansiyeli ve sektörün gelişimi üzerine kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi.

Ziyarette, gastronomi turizminin hem turizm gelirlerinin artırılmasında hem de yerel üreticilerin desteklenmesinde oynadığı kritik rol masaya yatırıldı. Boztepe, dernek olarak ulusal ve uluslararası platformlarda Türkiye’nin mutfak kültürünü tanıtmak amacıyla yürüttükleri projeler hakkında bilgi verdi.

Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, Türkiye’nin gastronomide dünya çapında güçlü bir marka olması gerektiğini vurgulayarak, 6 Ekim’de Swissotel'de gerçekleşecek ‘sağlık’ temalı Gastroshow’a katılacağını açıkladı.

Görüşme, gastronomi turizminin Türkiye’nin ihracat stratejisine entegre edilmesi yönünde atılabilecek adımların değerlendirilmesi ile sona erdi.

YORUMLAR
  Nobel ödüllü Bilim İnsanlarının dünyanın sonu tahminleri!
Nobel ödüllü Bilim İnsanlarının dünyanın sonu tahminleri!