A24.com.tr » magazin » Muhterem Nur hakkımı gasp ediyor

Muhterem Nur hakkımı gasp ediyor

Muhterem Nur hakkımı gasp ediyor

Kadırga Müzik’in sahibi Yusuf Ziya Oran, hakları elinde olan Müslüm Gürses'in eseri "Bunca Gamı Bunca Derdi" için, Gürses'in eşi Muhterem Nur ve ‘Müslüm’ filminin yapımcısı Mustafa Uslu’ya dava açtı.

Müslüm Gürses'in, ölmeden önce tamamladığı halk müziği albümü 'Ervah-ı Ezelden-Veda'nın yapımcısı ve Kadırga Müzik'in sahibi Yusuf Ziya Oran; Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur, 'Müslüm' filminin yapımcısı Mustafa Uslu ve filmde usta sanatçıyı canlandıran Timuçin Esen hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Oran, hakları kendisinde olan 'Bunca Gamı Bunca Derdi' isimli eser ve 'Hayat bana zordu ama yine de güzeldi' cümlesini izinsiz olarak 'Müslüm' filminde kullanan Mustafa Uslu hakkında da suç duyurusunda bulundu.

"TELEFONA ÇIKMIYOR"

Sabah gazetesinin haberine göre; Müslüm Gürses ile 35 yıllık dostluğu bulunan ve son 10 yıldır da birlikte çalışan Yusuf Ziya Oran, iki aydır Muhterem Nur'un telefonlarına çıkmadığını belirterek, "Muhterem Nur, Müslüm Gürses'in yakasını bıraksın. Müslüm Gürses'in son albümü elimde olmasına rağmen Müslüm Abi'nin 40'ı çıkmadan albümü piyasaya çıkarmadım. Ben para kazanmayı bilmez miydim? Müslüm Abi, ailemden biri olduğu için duruşumu korudum. Ancak Muhterem Nur, tüm hakları bana ait olan eserleri başkalarına vererek para kazanıyor. Hakkımı gasp ediyor, ettirmeyeceğim. Muhterem Nur, Mustafa Uslu, Timuçin Esen ve usulsüz ilerleyen herkesle mahkemede hesaplaşacağım. Muhterem Nur'un üç albüm anlaşması olduğu halde bana hâlâ bir albüm borcu var. Hakları bana ait olan eserlerin kullanımı için de benden izin almadı" dedi.

İZİNSİZ CÜMLE!

Yapımcı, tüm hakları kendisine ait olan 'Bunca Gamı Bunca Derdi' adlı eserin film müziklerinin yer aldığı albümde izinsiz olarak yer aldığı ve "Hayat bana zordu ama yine de güzeldi" cümlesine filmde yine izinsiz olarak yer verildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. 

YORUMLAR
  Burçların Baskın özellikleri nelerdir? İkili ilişkilerin bitişinde burçların davranışları nelerdir?
Burçların Baskın özellikleri nelerdir? İkili ilişkilerin bitişinde burçların davranışları nelerdir?