A24.com.tr » eğitim » Kyk yedek açıklandı mı 2019 | Kyk yedek yurt sonuçları | Kyk başvuru sonuçları

Kyk yedek açıklandı mı 2019 | Kyk yedek yurt sonuçları | Kyk başvuru sonuçları

Kyk yedek açıklandı mı 2019 | Kyk yedek yurt sonuçları | Kyk başvuru sonuçları

Yaşadığı şehrin dışında üniversite okuyacak olan öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği KYK yedek yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? İşte 2019 KYK yedek yurt sonuçları hakkında ayrıntılı bilgiler...

Üniversiteyi yeni kazanan ve şehir dışında okuyacak olan binlerce öğrenci, ekonomik açıdan kendilerini büyük yükten kurtaracak Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına başvuru yaptı. Yedek yurtlara başvuruda bulunan adaylar, sonuçlar için meraklı bekleyiş içerisindeydi. Sonuçların ne zaman açıklanacağı pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki KYK yedek yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? 2019 KYK yurt ücretleri ne kadar? KYK yurt parası ne zaman, nasıl ödenir? İşte KYK yedek yurt sonuçları...

KYK BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK yedek yurt sonuçlarında 5. Yerleştirmeye gelindi. Yedek yurt sonuçları açıklandı. Aşağıdaki link üzerinden sorgulam işleminizi yapabilirsiniz.

KYK YEDEK YURT SONUÇLARI SORGULAMA (TIKLAYINIZ)

Üçüncü yedek yerleştirme de 12 Eylül tarihinde, dördüncü yedek yerleştirme 16 Eylül’de yapıldı.

Yedek yerleştirme işlemleri bu tarihlerden sonra da her pazartesi ve perşembe günleri yapılmaya devam edilecek.

Yurtlara öğrenci kabul edilirken öncelikle asil listede olan kişilerin kayıtlarını tamamlaması beklenildi ve asil listede olduğu halde yurda kaydını yaptırmayan kişiler yerine yedek listede yer alan öğrenciler kabul edilmeye başlandı.

2019 KYK YURT ÜCRETİ NE KADAR?

Aylık yurt ücreti 168 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti 180-285 TL arasındadır. K.K.T.C’de bulunan yurtların ise aylık ücreti 300 TL’dir.

KYK YURT ÜCRETİ NE ZAMAN, NASIL ÖDENİR?

Yurt ücretleri aylık olarak tahsil edilir. Kayıtlarda kayıt gününün de ücreti alınır. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade edilir.

Yurt ücretleri en geç ayın son iş günü saat 16.00’ya kadar banka aracılığıyla ödenir. 

YORUMLAR
  2018 Grammy Ödülleri adayları belli oldu! (60. Grammy Ödülleri aday listesi!)
2018 Grammy Ödülleri adayları belli oldu! (60. Grammy Ödülleri aday listesi!)