A24.com.tr » ramazan » Kendini tatmin etmek orucu bozar mı

Kendini tatmin etmek orucu bozar mı

Kendini tatmin etmek orucu bozar mı

Oruçlu bir insan internet yada televizyondan müstehcen içerikli filmler izlerse orucu bozulur mu?

Çıplak kadın ya da erkek görüntülerini izlemek veya erkekle kadının cinsel ilişki videolarını izlemek göz zinasıdır.

Oruçlu iken sadece izlemek orucu bozmaz. Eğer izlerken bir kişi boşalır ve cünup olursa şüphelidir. İzleme esnasında dokunma, oynaşma, masturbasyon yapma ya da boşalmayı tetikleyici hareketler içinde bulunmak orucu bozar.

Oruç sadece yeme içmeden kesilmek değil aynı zamanda bütün günü islama uygun takvalı bir şekilde geçirebilmektir. Orucu zedeleyici hareketlerden uzak durmak gerekir. Porna izlemek haramdır. Erotik içerikli videolar izlemekte aynı şekilde göz zinasıdır. Ve günahtır. Oruçlu iken bunlardan sakınmak gerekir. Hafife almamak lazım. Şeytanın tuzağına düşmemek lazım.

Pornu izlendiğinde her ne kadar ibadeti geçerli olmuş ve oruç borcunu ödemiş olasa da sevabından mahrum kalır..

Aynı ramazan içinde oruçluyken benzer fiilleri tekrar ederek orucu bozarsa kefarette gerektir.

Son bir nokta; pornegrafi izlemek, çıplak kadın fotograflarına bakmak gibi durumlar kişinin kalp gözünü karartır. Daha kötüsü 40 (kırk) gün boyunca ibadetlerinden zevk almasına engel olur..! Bu noktayı da akıldan çıkarmamak lazım

Oruçluyken mastürbasyon yapan kimsenin orucu bozulur. Bunun için tövbe edip bir gün kaza orucu tutmak icab eder. Keffaret orucu tutmak gerekmez.

Mastürbasyonun orucu bozduğu, fakat sadece kaza gerektiği, Hindiyye, Bahr ve Dürr-ül-Muhtâr ve diğer fıkıh kitaplarında yazılıdır.

Farz olduğu halde Ramazan'da kasten oruç tutmamak veya başlanan orucu bozmak, haram olup büyük günahtır. Mastürbasyon yapmak, orucu bozarsa da keffareti gerektirmez. Böyle bir davranıştan dolayı tövbe edilmesi ve bozulan orucun gününe gün, kaza edilmesi gerekir.

Şu kadar var ki, kefaret gerekmemesi, günahın küçüklüğünü göstermez.
 

YORUMLAR
  Yılbaşı için burçlara özel hediye önerileri
Yılbaşı için burçlara özel hediye önerileri