A24.com.tr » eğitim » Kadın üniversiteleri nedir?

Kadın üniversiteleri nedir?

Kadın üniversiteleri nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Japonya'daki konuşmasında bahsi geçen kadın üniversiteleri vatandaşın aklında soru işaretleri oluşturdu. Kadın üniversiteleri nedir?

Sadece kadınların üniversite eğitimi gördüğü üniversitelerdir. Ülkemizde örneği olmadığı gibi MEB bağlı hiç bir okulda da böyle bir özellik yoktur. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyu gündeme getirmesinden sonra ülkemizde de girişimleri olacağı düşünülmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamasının bir bölümü:

Mukogawa Kadın Üniversitesi'ndeki törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Japonya'da 80 üniversite, kadın üniversitesi. Bu bizler için çok anlamlı. Bizde böyle bir şey yok. Olması halinde neler olur ayrı bir soru işareti" dedi.

Erdoğan konuşmasının devamında, "İş yerinde, üniversitede kıyafetinden dolayı en fazla ayrımcılığa kadınlar uğruyor. Çoğu zaman ucuz iş gücü olarak görülen kadınları emeği ve alın teri sömürülüyor. Kadınlara hak ettikleri imkanlar ne yazık ki verilmiyor. Aile kavramının erozyona uğradığı dönemde Türkiye olarak kadın hakları için önemli adımlar attık. 40 yıllık siyasi hayatımda elde ettiğim tüm başarıların gerisinde mutlaka kadınların gayreti, emeği ve fedakarlığı bulunmuştur. Kamu istihdamında kadın oranımız yüzde 38'i geçiyor. İş hayatının her alanında kadınlarımız geçmişe oranla çok daha yüksek oranlarda temsil ediliyor.

Özgürlük mücadelemizi her zaman sürdüreceğiz. Şartlar ne olursa olsun Türkiye olarak etnik kimliğine, inancına bakmadan mazlum ve mağdurlara sahip çıkmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
  Evlerini terk etmeyerek büyük sorunlara yol açan inatçı ev sahipleri!
Evlerini terk etmeyerek büyük sorunlara yol açan inatçı ev sahipleri!