A24.com.tr » gündem »  İdlib'de 2  şehit, 5  yaralı!

 İdlib'de 2  şehit, 5  yaralı!

 İdlib'de 2  şehit, 5  yaralı!

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamaya göre Suriye'nin İdlib kentinde 2 asker şehit oldu, 5 asker ise yaralandı. 

MSB'den yapılan açıklamada, "Ateşkesi sağlamak üzere İdlib bölgesinde bulunan unsurlarımıza yapılan hava saldırısı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Belirlenen hedefler ateş altına alınmış, alınmaya devam edilmektedir. Bugüne kadar olduğu gibi şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamış, bundan sonra da bırakılmayacaktır. Hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, TSK ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için de acil şifalar dileriz. " ifadelerine yer verildi. 

50'DEN FAZLA REJİM UNSURU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Açıklamada "İdlib bölgesindeki çeşitli kaynaklardan alınan son bilgilere göre; 50’den fazla Rejim unsuru, 5 tank, 2 zırhlı personel taşıyıcı, 2 silahlı pikap, 1 obüsün imha edildiği öğrenilmiştir." denildi.

ACI HABER AİLEYE ULAŞTIRILDI

İdlib'deki saldırısı sonucu şehit olan tankçı sözleşmeli er Mustafa Ertürk'ün Gaziantep'teki ailesine şehadet haberi ulaştırıldı. Şehidin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı, sokağa taziye çadırı kuruldu.

HATAY'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Suriye'nin İdlib şehrinde rejim güçlerinin saldırısında şehit olan Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları'nın (24) memleketi Hatay'ın Samandağ ilçesindeki baba evine acı haber ulaştı.

Şehit Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları'nın Samandağı Deniz Mahallesi'ndeki baba evine gelen askeri heyet, acı haberi baba Remzi Fırıncıoğulları ve anne Münteha Fırıncıoğulları'nın İzmir'de bulunması nedeniyle şehidin yakınlarında verdi. Oğullarının şehit olduğu haberini İzmir'de alan Fırıncıoğulları çiftinin Hatay'a gelmeleri için özel uçak tahsis edildiği öğrenildi.

Şehidin baba evine Türk bayrakları asılırken, acı haberi alan yakınları taviye için eve akın etti. Baba Remzi Fırıncıoğulları'nın 3 yıl önce oğlunu asteğmen olarak birliğine teslim ettiği fotoğrafları sosyal medya hesabından "Bugün oğlum Ali Emre'yi asteğmen rütbesiyle Balıkesir Bakım-Onarım Komutanlığı'na vatan görevini yapmak üzere teslim ettim. Yıllar ne çabuk geçmiş, en küçük oğlumuzu askere gönderecek yaşa gelmişiz. Hayırlısıyla görevlerini ifa ederler inşallah. Allah evlatlarımızın ana babalarına sağ salim dönmelerini nasip etsin, vatanımızı milletimizi korusun kendilerine şimdiden hayırlı tezkereler diliyorum" notuyla paylaştığı görüldü.

Bekar olan şehidin Samandağ ilçesinde defnedileceği öğrenilirken, cenaze töreninin ne zaman olacağı konusunda henüz bilgi verilmedi.

CİLVEGÖZÜ GİRİŞİNDE SELA OKUTULDU

Yoğun çatışmaların yaşandığı Suriye'nin İdlib bölgesinde ateşkesi sağlamak için bulunan Türk askerine yapılan hava saldırısında şehit olan 2 askerin naaşı yurda getirildi.

Şehit naaşlarının İdlib'in Serakip bölgesinden Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan yurda girişinde camiden sela okutuldu.

Naaşlar tekbirler eşliğinde yurda giriş yaptı.

YORUMLAR
  Photoshop efektlerine meydan okuyan sanatsal makyaj!
Photoshop efektlerine meydan okuyan sanatsal makyaj!