A24.com.tr » politika » HDP Milletvekili Feleknas Uca kimdir nereli kaç yaşında?

HDP Milletvekili Feleknas Uca kimdir nereli kaç yaşında?

HDP Milletvekili Feleknas Uca kimdir nereli kaç yaşında?

24 Haziran seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nden Batman milletvekili seçilen Feleknas Uca hakkında, terörist cenazesine katıldığı için soruşturma başlatıldı. Peki kimdir Feleknas Uca?

Daha önce Türkçe bilmediği gerekçesiyle Meclis'teki yemini Kürtçe yapmak istediğini belirttiği sözleriyle gündeme gelen HDP'li Feleknas Uca, bu kez de terörist cenazesine katıldığı için eleştirilerin hedefinde.

Hakkari'de öldürülen bir teröristin Batman'daki cenazesine katılan Uca hakkında soruşturma başlatıldı.

İLGİLİ HABER Terörist cenazesine katılan HDP'li vekillere soruşturma Terörist cenazesine katılan HDP'li vekillere soruşturma

Feleknas Uca kimdir?

HDP'nin Batman Milletvekili Feleknas Uca, 17 Eylül 1976'da Almanya'nın Celle kentinde Batmanlı Yezidi Kürt bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Yedi kardeşi olan Uca, ilk ve ortaokuldan sonra meslek lisesine gitti ve çocuk bakımı konusunda ihtisas yaparak 'tıp asistanı' oldu.

1999'da henüz 22 yaşındayken Demokratik Sosyalizm Partisi'nden Avrupa Parlamentosu'na seçilen Uca, 2004'e kadar Parlamento'nun Kültür, Eğitim, Medya ve Fırsat Eşitliği Komitesi'nde çalıştı. 2009'a dek AP milletvekili olan Uca, Avrupa Birliği-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu üyeliği de yaptı. 

YORUMLAR
  18 Ülkeyi 40 günde otostopla gezen Türk gençler!
18 Ülkeyi 40 günde otostopla gezen Türk gençler!