A24.com.tr » » Haftasonu sağlık ocakları açık mı - Cumartesi Pazar sağlık ocağı açık mı 2019

Haftasonu sağlık ocakları açık mı - Cumartesi Pazar sağlık ocağı açık mı 2019

Haftasonu sağlık ocakları açık mı - Cumartesi Pazar sağlık ocağı açık mı 2019

Vatandaşlar haftasonu sağlıklarıyla ilgili problem yaşadıklarında doktor bulmakta zorlanırken akıllara ilk gelen "Sağlık ocakları haftasonu açık mı" sorusu oluyor. Peki Cumartesi Pazar açık mı?

 İnsanlar sağlık sorunlarıyla alakalı danışabilecekleri doktorlar için en çok sağlık ocaklarını tercih ederken hafta sonu sağlık ocakları açık mı merak ediliyor. Cumartesi pazar sağlık ocakları açık mı?

Sağlık ocağı, kasaba, köy ve mahalle gibi idarî birimlerde vatandaşların sağlık sorunlarının giderildiği, tedavilerinin yapıldığı devlet kuruluşudur. Sosyal devlet olmanın getirdiği ve gerekliliğini doğurduğu bir hizmettir.

Gelişmemiş, gelişmekte ve kalkınmakta olan veya nüfusu çok fazla olmayan bölgelerde kurulan, sağlık hizmetleri veren kuruluşlardır. Hastaneler kadar personel, ekipman ve kaynağa sahiplerdir. Hizmetlerini bölgesel olarak verirler.

Sağlık ocakları her türlü hekimlik hizmetleri, hastaların muayene ve tedavisi ve sağlık ocağına kayıtlı kişilerin sağlık sicillerini tutmak ile görevlidir. Sağlık ocağı hekimleri, tedavi edemedikleri veya acil durumu olan hastaları hastaneye sevk ederler.

Türkiye’de 6300 tane sağlık ocağı bulunmaktadır. Sağlık Ocakları 08:30 - 12:30 / 13:30 - 17:30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Cumartesi günleri açık olan aile sağlık merkezleri, Pazar günleri kapalıdır.

YORUMLAR
  Star Wars teknolojisi gerçek oldu
Star Wars teknolojisi gerçek oldu