A24.com.tr » yaşam » Deprem sonrası Elazığ'da kiralar fırladı

Deprem sonrası Elazığ'da kiralar fırladı

Deprem sonrası Elazığ'da kiralar fırladı

Elazığ'da meydana gelen 6,8'lik deprem sonrası fırsatçılara gün doğdu. Kentte ev kiralarının fiyatı fırladı.

Sivrice ilçesinde 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde 41 kişi hayatını kaybederken, onlarca apartman yıkılmıştı. Evsiz kalan çok sayıda kişi, ev arayışını sürdürüyor.

Elazığ’da deprem öncesi evler metrekaresi ve semtine göre 700 ila 1500 lira arasında değişiyordu. Ancak depremin ardından fiyatlar 1500 ila 2 bin liraya yükseldi.

‘Fırsata çevirdiler’

Deprem sonrası evini terk etmek zorunda kalan bir kişi, “Depremzedelere yardım etmek yerine bu durumu birçok ev sahibi maalesef fırsata çevirdi” dedi.

Başka bir yurttaş da birçoğunun çadır, spor salonu ya da okullarda kaldığını belirterek devletin kendilerine yardım ettiğini ancak ‘fırsatçılar’ nedeniyle kiralık ev bulamadıklarını kaydetti.

Evini bedava veren de var

Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Hakan Albayrak, her gün yüzlerce kişinin kiralık ev için kendilerine ulaştığını belirterek hasarlı bina sayısının 600 olduğunu, bunların yıkılmaya başlamasının ardından kiralık taleplerinin arttığını ifade etti.

Albayrak, şunları anlattı: 

“Deprem öncesi 800 lira olan evler 1500 lira olmuş durumda. Ev sahipleri maalesef böyle fiyat veriyorlar. Birçok kişi maalesef bu durumdan nemalanarak kiraları iki katına çıkardı. Bazı ev sahipleri kiraları daha düşürdü veya bedava olarak depremzedelere tahsis etti. Ancak büyük çoğunluğu bunu fırsata çevirip kiraları yükseltti.”

Albayrak, depremin ardından Türkiye’nin her yerinden yardım geldiğini ancak Elazığlı ev sahiplerinin aynı duyarlılığı göstermediğini söyledi. Dernek başkanı, kiraları bilinçli olarak yükselten ev sahiplerini tespit ederek yetkililere bildirip ifşa edeceklerini aktardı.

YORUMLAR
  • Bu içeriğe 1 yorum yapıldı.
  • Ahmet 2020-01-29 21:14:11

    Tok açın halinden anlamaz mış, Allah merhamet li, vicdanlı imanlı insanlarla ve üç günlük dünya hayatına tamah etmeyenler le karşılaştırsın

  Sosyete kasabı Nusret'in sosyetik müşterileri
Sosyete kasabı Nusret'in sosyetik müşterileri