A24.com.tr » ekonomi » Çorum Şeker Fabrikası da satıldı

Çorum Şeker Fabrikası da satıldı

Çorum Şeker Fabrikası da satıldı

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararının ardından Çorum Şeker Fabrikası da satıldı. Düzenlenen ihaleyi, 528 milyon TL bedelle Safi katı yakıt şirketi kazandı.

Kamuyounda sert tartışmalara neden olan şeker fabrikalarının özelleştirilidiği ihaleler devam ediyor. Çorum Şeker Fabrikası için düzenlenen satış ihalesinde 8 firma teklif verirken kazanan Safi Katı Yakıt Şirketi oldu.

Çorum Şeker Fabrikası satış ihalesini kazanan Safi Katı Yakıt Şirketi 8 firma arasında en yüksek teklifi verirken kesin rakamın 528 milyon TL olduğu öğrenildi.

GEÇEN HAFTA DA İKİ İHALE SONUÇLANMIŞTI

Çorum Şeker Fabrikası ve Yozgat Şeker Fabrikası nihai görüşmeleri bugün yapılıyor. Geçen hafta Cuma günü de iki ihale sonuçlandırılmıştı.

Kırşehir Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi için açılan ihalede en yüksek teklifi 330 milyon lira ila Tutgu Gıda Turizm AŞ verdi.

Niğde Bor Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi için açılan ihalede ise en yüksek teklifi 336 milyon lira ile Doğuş Yiyecek-İçecek vermişti.

CHP'NİN TEPKİSİNE NEDEN OLMUŞTU

ÖİB Şubat ayında 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi için ihaleye çıkmış ve bu karar başta ana muhalefet partisi CHP olmak üzere çeşitli kesimlerin tepkisine neden olmuştu. İhalede tüm tekliflerin bu ay alınması planlanıyor. 

YORUMLAR
  İşte şehitlerin kimlikleri...
İşte şehitlerin kimlikleri...