A24.com.tr » politika » Çavuşoğlu'ndan ABD'ye FETÖ mesajı

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye FETÖ mesajı

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye FETÖ mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'de yürütülen FETÖ soruşturmalarının sonuç odaklı olması gerektiğini söyledi.

gerektiğini, verdiğimiz delillerin gerçek deliller olduğunu ve uluslararası hukuka ve ilgili anlaşmalara uygun bir şekilde FETÖ’nün iadesini istediğimizi dile getirdik. Cumhurbaşkanımız NATO zirvesinde bunu Trump’a iletti. Biz bunun peşindeyiz.

"2 YIL BOYUNCA ANLATTIKLARIMIZI KENDİ ARAŞTIRMALARIYLA GÖRMEYE BAŞLADILAR"

Almanya’da FETÖ’nün karanlık bir örgüt olduğuna dair raporlar çıkmaya başladı. 2 yıl boyunca anlattığımızı kendi araştırmaları sonucu görmeye başladılar. FETÖ karanlık bir örgüttür, bir terör örgütüdür. Dünyanın 360’tan fazla ülkesinde network’a sahip olan karanlık bir örgüttür. Birçok Afrika ülkesi de bu tehlikeyi gördü, FETÖ’yü ülkelerinden çıkardılar, okullar kapanıyor, dernekler kapanıyor.

"ARTIK TOPU TACA ATMA DÖNEMİ BİTMİŞTİR"

Şimdi seçimler geçti. Muharrem İnce’nin söyledikleri seçim atmosferinde kampanya süresince söylediği bir sözdür. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Bunlar geçti. Biz ABD’ye çok sayıda delil verdik. Ve Adalet Bakanlığı’ımızdan gelen belgeler, Dışişleri Bakanlığı üzerinden ABD Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlara iletilmiştir. Şimdi ise bu çalışma grubu ile artık bu konularda oyalama devri, topu taca atma devri bitti. Çalışma grubunda hangi delile itiraz ediyorsanız bize söyleyin diyoruz. Niye bugüne kadar iade etmediniz, niye bir soruşturma başlatmadınız? Bu delillerden hangisi yanlış, hangisi eksik, nerede problem var? Bu soruları cevaplamıyorsanız da o zaman neden bizim talebimizi yerine getirmiyorsunuz? ABD ile beraber bu şekilde çalışmaya başladık. ABD’lilerin bize en son söyledikleri; 'Sizden gelen belgeleri ciddi şekilde ele alıyoruz.' En baştaki yönetime topu atıyorlar, onlar inceledi vs. diye. Belge üzerinden konuşmak gerek. Esasen ABD’nin kendisi, kendi ülkesinde yaşayan ve her hareketini takip ettikleri bir kişinin kimle görüştüğünü ve ne yaptığını bizden çok daha iyi bilir. Üstelik bu hain darbe girişimini FETÖ adına koordine edenlerin ABD havaalanına geldikleri zaman pasaport ve gümrük kontrolünde FETÖ’ya yani Pensilvanya’ya gideceklerini de itiraf etmişlerdir. Artık ABD’nin bahane bulmaması, bizim taleplerimizi yerine getirmesi gerekiyor." 

YORUMLAR
  Danla Bilic servet değerindeki yeni arabasıyla şov yaptı! Tam 500 bin TL
Danla Bilic servet değerindeki yeni arabasıyla şov yaptı! Tam 500 bin TL