A24.com.tr » eğitim » Bitlis ve Muş'ta eğitime kar engeli

Bitlis ve Muş'ta eğitime kar engeli

Bitlis ve Muş'ta eğitime kar engeli

Bitlis merkez ve bağlı köylerdeki okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

 Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerdeki okullarda yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

MUŞ'TAN DA TATİL HABERİ GELDİ

Muş merkez ve bağlı köylerindeki okullarda yoğun kar yağışı, buzlanma ve fırtına nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Valilik'ten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı, buzlanma, fırtına ve tipi beklentisi, eğitimin fazla olduğu bölgelerde çığ tehlikesi riski de değerlendirildiğinde İl İdaresi Kanunu çerçevesinde çarşamba günü Muş merkezi ve bağlı köylerde eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

Diğer ilçeler ve bağlı köylerinde eğitimin devam edildiği vurgulanan açıklamada, Muş merkez ve ilçelerindeki kamuda çalışan hamile ve engelli personellerin idari izinli sayılacağı kaydedildi.

TATVAN, MUTKİ VE GÜROYMAK'TA DA OKULLAR TATİL

Bitlis'in Tatvan ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle, ilk ve orta dereceli okullar Çarşamba günü tatil edildi. Kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli porsenellerin de izinli sayılacağı belirtildi.

Mutki Kaymakamlığı da olumsuz hava şartlarından dolayı pansiyonlu okullar hariç, il merkezi ve köylerdeki tüm okulların yarın tatil edildiğini bildirdi.

Güroymak Kaymakamlığınca da ilçe merkezi, Günkırı ve Gölbaşı beldeleri, Değirmenköy, Yamaç, Yemişveren, Gedikpınar ve Çıtak köyleri hariç, ilçeye bağlı diğer köylerdeki okullarda eğitime yarın ara verildiği kaydedildi.

YORUMLAR
  Dolunay'ın Bulut'u Alihan Türkdemir hakkında merak edilenler
Dolunay'ın Bulut'u Alihan Türkdemir hakkında merak edilenler