A24.com.tr » eğitim » AÖF 2019 vize sınavları ne zaman | Açıköğretim vize sınav tarihleri

AÖF 2019 vize sınavları ne zaman | Açıköğretim vize sınav tarihleri

AÖF 2019 vize sınavları ne zaman | Açıköğretim vize sınav tarihleri

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) vize sınavları ne zaman yapılacak? AÖF 2019 vize sınav tarihleri ne zaman?

AÖF 2019 vize sınavları ne zaman yapılacak? İşte Açıköğretim Fakültesi sınav takvimi...

2019 AÖF bahar dönemi vize sınav tarihi beli oldu. Google arama motoru üzerinden AÖF öğrencileri Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi vize sınavının tarihini aratmaya başladı. Mart ayına girmemizle birlikte açıktan üniversite okuyan öğrenciler AÖF sınav takvimine odaklandı. AÖF bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavlarına girdikten sonra en fazla 3 dersten başarılı olamayan öğrenciler için 20 Temmuz 2019 tarihinde bütünleme sınavı yapılacak. Bütünleme sınavından başarı olan öğrenciler bir üst sınıfın derslerini almaya hak kazanacak eğer tüm derslerden başarı olmuş ise mezun olabilecek.

 

AÖF SINAVLARI NE ZAMAN?

AÖF bahar dönemi ara sınavları 13-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

AÖF bahar dönemi ara sınavları için sınav giriş belgeleri Anadolu Üniversitesi resmi sitesi üzerinden sınavların yapılacağı tarihten bir hafta önce adaylara duyurulacak. Adaylar AÖF bahar dönemi ara sınav sonuçlarını ise Nisan ayının sonunda öğrenebilecek. Bahar dönemi dönem sonu sınavı ise 25 – 26 Mayıs 2019 tarihlerinde düzenlenecek.

 

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Kayıt yenileme işlemi, Ders Seçimi (Ekle-Sil) ve Kayıt Yenileme Bedelinin Ödenmesiyle gerçekleşecek. Kayıt yenileme işlemleri; Ders seçimi yapılmadan bankada ödeme bilgileri oluşmayacak ve öğrenciler kayıtlarını yeniletemeyecek. Bahar Döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere Fakülte tarafından ders ataması yapılmayacak, öğrenci 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders seçebilecek.

Ders seçimi (ekle-sil) işlemi aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden yapılacak. Öğrenciler, ödeme yapmadığı sürece ders seçimi (ekle-sil) işlemi yapabilir. Ödeme yapıldıktan sonra ders seçimi (ekle-sil) işleminin yeniden yapılması mümkün değil.

 

ÖDEMELER NASIL OLACAK?

Ödeme bilgileri ders seçimi sayfasında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacak.

Ders seçimi işlemini yapan öğrenciler 2018-2019 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Öğretim Gideri, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında;

Kredi Kartı/Banka Kartıyla, Ziraat Bankası ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), Mobil Bankacılık veya İnternet Bankacılığından gerçekleştirebilir. Kayıt yenileme tarihinin son günü olan 22 Şubat 2019 tarihinde İnternet, ATM ve Mobil Bankacılığından saat 23:30’a kadar ödeme yapılabilecek.

Ancak, kayıt yenileme tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartıyla ödeme yapılamayacaktır. Öğrenciler ödeme yaptıktan sonra aldıkları belgenin, 2018-2019 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Öğretim Gideri, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidir. Sadece eski borcunu ödeyen, ancak 2018-2019 Öğretim Yılı Bahar Dönemi ders seçimi işlemine göre belirlenen kayıt yenileme bedelini ödemeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmez.

YORUMLAR
  Gülse Birsel, Gizem rolüyle çok şaşırtacak (Jet Sosyete oyuncu kadrosu)
Gülse Birsel, Gizem rolüyle çok şaşırtacak (Jet Sosyete oyuncu kadrosu)