A24.com.tr » ekonomi » 52 günlük ikramiye ne zaman verilecek 2019 taşeron tediye ikramiyeleri ne kadar | Son dakika

52 günlük ikramiye ne zaman verilecek 2019 taşeron tediye ikramiyeleri ne kadar | Son dakika

52 günlük ikramiye ne zaman verilecek 2019 taşeron tediye ikramiyeleri ne kadar | Son dakika

Taşeron işçilerin büyük bir heyecanla beklediği ikramiye için artık geri sayım başladı. Peki 52 günlük ikramiye ne zaman verilecek 2019 taşeron tediye ikramiyeleri ne kadar?

 Taşeron ikramiyeleri ne zaman verilecek soruları kafalarda dolanırken son dakika açıklaması geldi.

Taşeron son dakika ikramiye tediye ödemeleri 2019 Taşeron işçiye ek zam müjdesi nedir? Milyonlarca taşeron işçisinin beklediği zam oranı ne kadar? Resmi Gazete Taşeron haberleri an be an takip ediliyor. Gündemde aranan başlıklar arasında yer alan Belediye şirket işçileri 5 günlük ikramiyeyi ne zaman alacak? Yeni taşeron haberlerinde güncel açıklama var mı? Asgari ücrete yüzde 26 zam yapılmasının ardından, bu yıl nisan ayında kadroya geçirilen yüz binlerce taşeron işçinin asgari ücret zammından yararlanıp yararlanmayacağını merak etmeye başladı. Taşerondan Kadroya geçen işçiler için daha önce Bakanlıkta da yapmış olduğumuz görüşmeler üzerine maalesef asgari ücret zammı yansımayacaktır. Fakat sosyal yardımlar hariç ve 2019 'daki yüzde 4 zam da maaşa yansıtıldıktan sonra maaşı asgari ücret altında kalan olursa o aradaki fark tamamlaması yapılacaktır.

TAŞERON İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Takvim'in bir haberine göre; kadroya geçen taşeron işçiler de dahil olmak üzere ilave tediye ödemeleri 7 Aralık'ta yapılacak. Belediye şirketlerinde kadroya geçen işçiler ilave tediye alamayacak. Bir yıl içinde 365 gün çalışan işçilere 52 günlük tediye ödeniyor. 26 günlük tediye ödemeleri yapıldı. Posta'nın haberine göre ilave 26 günlük tediyenin ise Cumhurbaşkanı kararıyla ödenmesi kararlaştırıldı. Dolayısıyla 26 günlük ilave tediyeler de bu yıl ödenecek.

Belediye şirket işçileri 5 günlük ikramiyeyi ne zaman alacak?

Belediye şirketlerine geçişi sağlanan işçiler için ise ilgili toplu iş sözleşmesi hükmü aşağıdaki şekildedir; İkramiye: İşçilere Nisan ve Ekim aylarında 5’er günlük olmak üzere yılda toplam 10 günlük (5×2=10) ücretleri tutarında ikramiye ödenir.

Bu ödeme, işçinin çalıştığı sürenin bir yıldan az olması durumunda çalışma süresi ile orantılı olarak ödenir. Dolayısıyla geçici 24 üncü madde kapsamındaki belediye şirket işçileri Ocak değil Nisan ayında 5 günlük ikramiyelerini alacaklar.


İKRAMİYE ÖDEMESİ NE KADAR OLACAK?

İkramiyelerin 17 Ağustos'ta ilk taksidi ödendi. 13 günlük tediyeler Kurban Bayramı'ndan önce hesaplara yattı. İlave tediye fazla mesai, yol ve yemek gibi ilave ödemeler olmaksızın hesaplanan brüt ücretin 26 günlük tutarı kadar. İlave tediyelerden SGK primi ve gelir ve damga vergisi kesintisi yapılıyor. 2.500 TL brüt ücreti olan bir kamu işçisine 13 günlük tediye olarak yüzde 15 vergi diliminde 1.083,29 TL ödenecek.

ÖDEME TARİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İlave tediye ödemeleri için Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin yayımlanması bekleniyor. 2018 yılında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde ilave tediye ödemeleri tarihlerine yer verilmişti.

Geçtiğimiz yıl yayımlanan karar şu şekildeydi:

İLAVE TEDİYE 824,08 TL

Yeni belirlenen asgari ücret rakamlarına göre asgari ücret artışı + yüzde 4 zam verilen bir işçinin Ocak ayına alacağı 13 günlük ilave tediye ödemesi 824,08 TL oluyor.

TOPLAM İKRAMİYE 1.141,03 TL

Bakanlığın yayınladığı yazıya göre kadroya geçen işçiler için bu ay yapılacak toplam ikramiye miktarı 824,08 TL ilave tediye ve 316,95 TL toplu sözleşme ikramiyesi olmak üzere toplamda 1.141,03 TL oluyor.

Önceki yıllarda ilave tediyelerin ödendiği tarihler şu şekilde;

YORUMLAR
  Geminid meteor yağmuru ne zaman başlayacak?
Geminid meteor yağmuru ne zaman başlayacak?