A24.com.tr » yaşam » THY uçağı Moğolista'da krizden çıkamadı

THY uçağı Moğolista'da krizden çıkamadı

THY uçağı Moğolista'da krizden çıkamadı

Türk Hava Yolları'nın İstanbul'dan Moğolistan'ın Ulan Batur Havalimanı'na varan uçaktaki bir şahıs, ülkeye girişine izin verilmeyince olay çıkardı. Uçak hala Moğolistan'da bekletiliyor.

THY’nin İstanbul- Ulan Batur- Bişkek seferini yapan uçağındaki bir yolcu Moğolistan havacılık yetkilileri tarafından Ulanbatur Havalimanı’nda ülkeye sokulmayınca yolcu olay çıkarttı. Tekrar THY uçağına bindirilip geri gönderilmek istenen yolcunun Ulan Batur Havalimanı’nda olay çıkartması üzerine pilot tarafından uçağa alınmadı. Bunun üzerine Moğolistan Havacılık yetkilileri bu yolcu uçağa kabul edilmeden kalkışa izin vermeyeceklerini söylediler. Aradaki anlaşmazlığın uzun süre devam etmesi üzerine uçuş yaklaşık 4 saat rotara girdi. Bu nedenle uçuş ekibinin de mesai süresi doldu. THY’nin Ulan Batur-Bişkek- İstanbul seferini yapacak olan uçağının uçuş ekibi ve yolcuları otele alındılar. Edinilen billgiye göre THY’nin TK 343 sefer sayılı uçağı lokal saatle saat 18.45’e ertelendi.

Konuyla ilgili olarak THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"TK342 IST-FRU/ULN (Biskek-Ulan Batur/Kırgızıstan-Mogolistan) seferi ile ULN istasyonuna giden yolcu Moğolistan makamlarınca kabul edilmemiştir. TK 343 ULN-FRU/IST seferi ile İNAD (ülke otoriyereleri tarafından kabul edilmeyerek geri gönderilen yolcu) olarak gönderilmesi planlanan yolcu sinir krizi geçirerek rahatsızlanmıştır. Yolcuya sakinleştirici yapılmış. Yolcunun anlık sağlık durumunun iyi olmaması ve aynı zamanda sakinleştirici etkisinden çıktıktan sonra havada taşkınlık yapabileceğinin düşünülmesi nedeni ile yolcu sorumlu kaptan tarafından uçuşa kabul edilmemiştir.Yetkili otoriteler ise bu yolcu uçağa kabul edilmeden kalkışa izin vermeyeceklerini söylemişlerdir. Aradaki anlaşmazlığın uzun sure devam etmesinden dolayı uçuşa yaklaşık 4 saat rötar girmiştir. An itibariyle ekibin mesai süresi dolmuştur ekip ve yolcular otele alındılar. TK 343 sefer sayılı uçak Moğolistan lokal saati ile 18.45'e kadar rötar yapmıştır."

 

YORUMLAR
  Serenay Sarıkaya'nın Instagram hesabı üzerinden paylaştığı resim, Sosyal Medyayada olay oldu!
Serenay Sarıkaya'nın Instagram hesabı üzerinden paylaştığı resim, Sosyal Medyayada olay oldu!