A24.com.tr » magazin » Murat Yıldırım kimdir kaç yaşında

Murat Yıldırım kimdir kaç yaşında

Murat Yıldırım kimdir kaç yaşında

Kim Milyoner Olmak İster'in yeni sunucusu olan Ünlü oyuncu Murat Yıldırım kimdir? İşte detaylar...

Bugün Beyaz Show'a konuk olacak olan Murat Yıldırım ile detaylar haberimizde...

 Kim Milyoner Olmak İster programının sunucusu olan Murat Yıldırım, birçok izleyici tarafından merak konusu oldu. Kim Milyoner Olmak İster'de yer alan ünlü oyuncu Murat Yıldırım, izleyiciler tarafından eleştirilere maruz kalmıştı. Kim Milyoner Olmak İster'in efsane sunucusu Kenan Işık'ın beyin kanaması geçirmesinin ardından koltuğu bir başka usta isim Selçuk Yöntem almış ve kısa sürede programla özdeşleşmişti. Selçuk Yöntem bir süredir devam ettiği görevini genç neslin sevilen oyuncularında Murat Yıldırım’a bıraktı. Peki, Türk dizi ve sinema oyuncusu Murat Yıldırım kimdir? Kaç yaşındadır? Aslen nerelidir?

Murat Yıldırım, ‘Kim Milyoner Olmak İster?’ yarışmasının yeni sunucusu oldu. Kim Milyoner Olmak İster'in efsane sunucusu Kenan Işık'ın beyin kanaması geçirmesinin ardından koltuğu bir başka usta isim Selçuk Yöntem almış ve kısa sürede programla özdeşleşmişti. Selçuk Yöntem bir süredir devam ettiği görevini genç neslin sevilen oyuncularında Murat Yıldırım’a bıraktı. Görevi kendisi gibi bir başka oyuncudan devralan Murat Yıldırım, 'Kim Milyoner Olmak İster?' yarışmasını dün akşamdan itibaren sunmaya başladı. Uzun süredir televizyon projelerinden uzak olan yakışıklı oyuncunun sunuculuk performansı ardından özel hayatı da merak konusu oldu. Peki, Murat Yıldırım kimdir? Kaç yaşında, hangi üniversiteden mezun? İşte, hakkındaki detaylar!

MURAT YILDIRIM KİMDİR?

Türk dizi ve sinema oyuncusu Murat Yıldırım, 1979 yılında doğdu. Annesi ve babası aslen Mardinli olan oyuncu, babasının öğretmenlik görevi nedeniyle 1979'da Konya'da doğdu. Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümününden sekizinci senesinde mezun oldu. Tiyatro ve müziğe ilgi duyan Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları'na (YÜO) katıldı ve 3 yıl amatör olarak tiyatroda oynadı. YÜO'daki arkadaşları aracılığıyla televizyon dünyasına giren Yıldırım'ın televizyonla ilk tanışmasını sağlayan, 2003 yılında “Ölümsüz Aşk” dizisinin bir bölümünde küçük bir rol alması oldu. Fakat dizi yalnızca 11 bölüm sürdü. 2004 yılında Bütün Çocuklarım dizisinde "Mesut" karakterini canlandıran Yıldırım, oyunculuğa Büyük Yalan dizisi ile devam etti.2006 yılında ilk uzun soluklu çalışması olan Fırtına dizisinde başrol oynayarak ün kazandı. Aynı yıl sinemada Altın Portakal ödülüne aday olan Araf filmi ile ilk kez başrol oynadı.

Başrolünü paylaştığı Tuba Büyüküstün ile Asi dizisinde "Demir" karakteri ile büyük bir çıkış yaptı. 2009 yılında ise Asi dizisi sona erdikten sonra TMC yapım şirketi ile Aşk ve Ceza adlı dizi için anlaşma imzalayan Yıldırım, dizide başrolü oynadı. Kocan Kadar Konuş filmleriyle komedi türünde de iddiasını ortaya koyan Murat Yıldırım, 20 Haziran 2008'de Fırtına dizisinin setinde tanıştığı Burçin Terzioğlu ile evlendi ancak bu evlilik 4 yıl sonra sonlandı. Londra'da tanıştığı Faslı oyuncu İmane Elbani ile 13 Kasım 2016'da Adana'da aile arasında gerçekleşen sade bir törenle dünya evine girdi.

2012'de Tims Productions'ın yapımcılığını üstlendiği Show TV'de yayınlanan Suskunlar'da Ecevit karakterini canlandırdı. 20 Haziran 2008'de Fırtına dizisinin setinde tanıştığı Burçin Terzioğlu ile evlendi ancak bu evlilik 4 yıl sonra sonlandı. Londra'da tanıştığı Faslı oyuncu İmane Elbani ile 13 Kasım 2016'da Adana'da aile arasında gerçekleşen sade bir törenle dünya evine girdi.

YORUMLAR
  Televizyon dünyasının unutulmaz karakterleri
Televizyon dünyasının unutulmaz karakterleri