A24.com.tr » ramazan » İftara ne kadar kaldı, ezan saat kaçta okunacak

İftara ne kadar kaldı, ezan saat kaçta okunacak

İftara ne kadar kaldı, ezan saat kaçta okunacak

Allah'ın rahmeti ve bereketinin en çok haz olarak alındığı 11 ayın sultanı Ramazan geldi niyetler edildi oruçlar tutuldu. Peki iftara ne kadar kaldı, ezan en zaman okunacak, ezan okundu mu?

 Ramazan ayının gelmesiyle birlikte müslümanlar dün gece ilk sahuruna kalktı ve niyet edip orucunu tutmaya başladı. Ortalama 17 saat civarında tutulan oruç için iftar vakti dört gözle beklenmeye başlandı. 

İftara ezana ne kadar kaldı, ezan kaçta okunacak 2018 Ramazan imsakiyesi. On bir ayın sultanı Ramazan Müslümanlar için çok önemli bir aydır. İslam alemi bu ayda yardımlaşmaya, ibadet etmeye, gönülleri hoş tutmaya daha fazla dikkat ederler. Küs olanlar bu ayda barışır, eşe dosta ve yardıma ihtiyacı olanlara iftar davetleri verilir. Aynı zamanda bu ayda oruç tutmanın ayrı bir önemi vardır. Müslümanlar Ramazan ayı boyunca oruç tutarlar ve teravih namazı kılarlar. Kadir Gecesi de bu ayın içerisinde yer almaktadır. Oruç tutanların en merak ettiği soru ise iftar ne zaman sorusudur. 2018 Diyanet Ramazan imsakiyesine göre hazırlanmış olan iftar vaktine haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

TÜRKİYE’DE EN ERKEN HAKKARİ İFTAR YAPACAK

Diyanet İşleri Başkanlığının illere göre hazırladığı imsakiyelere göre, 27 Mayıs Cumartesi günü ramazanın ilk orucu tutuldu. Müslümanlar 26 Mayıs gecesi sahura kalktı.

Diyanet İşleri Başkanlığından alınan bilgiye göre, ramazanın ilk günü Hakkari'de imsak saat 02.58'te, iftar ise 19.25'te gerçekleşecek. Edirne'de ise saat 03.41'de başlayacak ilk oruç, akşam ezanının okunacağı 20.45'te açılacak.

İLGİLİ HABER Kolonya koklamak orucu bozar mı Kolonya koklamak orucu bozar mı

İLGİLİ HABER Kan aldırmak orucu bozar mı Kan aldırmak orucu bozar mı

Hakkari ile Edirne arasındaki oruç açma süresi farkı 80 dakika olacak. Bir anlamda Hakkari'deki vatandaşlar teravih namazını kılmaya hazırlanırken, Edirne'de yaşayanlar iftar sofrasına oturacak.

Erken iftar yapılacak illerde Hakkari'yi Van, Iğdır, Şırnak ve Ağrı, geç oruç açılacak illerde ise Edirne'yi Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ve İzmir takip edecek.

EN UZUN ORUÇ İSKANDİNAV ÜLKELERİNDE

İskandinav ülkelerinde yaşayan Müslümanlar, bu yıl ramazan ayı boyunca en uzun orucu tutacak. Diyanet İşleri Başkanlığının imsakiyesine göre, yaz gün dönümünün yaşanacağı, aynı zamanda en uzun gün olan 21 Haziran'da, İsveç'in Kiruna, Norveç'in Tromso ve İzlanda'nın Reykjavik şehrinde, 22 saat oruç tutulacak. Stockholm, Oslo, Kopenhag ve Helsinki'de oruç süresi 20 saati bulacak.

İLGİLİ HABER Balgam yutmak orucu bozar mı bozmaz mı Balgam yutmak orucu bozar mı bozmaz mı

İLK İFTAR VE SAHUR

Bu yıl İstanbul’da ilk sahur 03.36’da yapılacak, iftar ise 20.33’te açılacak.

Ankara’da ilk sahur 03.27 yapılacak, ilk iftar ise 20.15’te açılacak. İzmir’de ise 03.59’da yapılacak ilk sahur sonrası ilk iftar da 20.33’te yapılacak.

İLGİLİ HABER Cinsel ilişkiye girmek orucu bozar mı Cinsel ilişkiye girmek orucu bozar mı

YORUMLAR
  Game of Thrones'un 8. final sezonu ne zaman başlayacak?
Game of Thrones'un 8. final sezonu ne zaman başlayacak?