A24.com.tr » yaşam » Kolonya koklamak orucu bozar mı

Kolonya koklamak orucu bozar mı

Kolonya koklamak orucu bozar mı

11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Alo Fetva Hattı ve din adamlarına sorular yöneltmeye başladı. Kolonya koklamak orucu bozar mı?

 Mübarek ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç tutanlar  Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Alo Fetva Hattı ve birçok din adamlarını soru yağmuruna tutuyor.

11 ayın sultanı Ramazan’ın gelmesiyle birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Alo Fetva Hattı ve din adamlarına soru yağmurları başladı. En çok merak edilen konuların başında gelen sorulardan bir tanesi ise ‘Parfüm ve kolonya orucu bozar mı?’ oldu. Din adamları bu sorunun cevabını farklı yönleriyle ele alırken ortak noktada buluşarak bozmadığı kanaatine vardı.

DİYANET: "KOLONYA ORUCU BOZMAZ AMA ALIŞMAYIN"

Diyanet İşleri Başkanlığı kolonya ve parfüm kullanmanın oruca zarar vermeyeceğini şu şekilde açıklıyor: “Kolonya ve parfüm gibi maddeleri koklamak orucu bozmaz. Diğer taraftan bunlar abdesti bozmaz ve namaza zarar vermez. Ancak bunları burna bolca çekmek ve bunu alışkanlık haline getirmek doğru değildir”

KARAMAN: "PARFÜM KULLANMAK ORUCU BOZMAZ”

İslam alimi ve din profesörü Hayrettin Karaman ise kolonya ile parfüm kullanmanın orucu bozmayacağını kesin bir dille ifade ederek, “ Parfüm veya kolonya kullanmak ve koklamak orucu bozmaz” dedi.

YORUMLAR
  Basılı Kitapların E-Kitap karşısında yaşadığı büyük zafer!
Basılı Kitapların E-Kitap karşısında yaşadığı büyük zafer!