A24.com.tr » politika » HDP Milletvekili Mizgin Irgat gözaltına alındı - Mizgin Irgat kimdir nereli kaç yaşında?

HDP Milletvekili Mizgin Irgat gözaltına alındı - Mizgin Irgat kimdir nereli kaç yaşında?

HDP Milletvekili Mizgin Irgat gözaltına alındı - Mizgin Irgat kimdir nereli kaç yaşında?

Terör soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, Tatvan ilçesinde gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat Tatvan’da "hakkında yakalama kararı var" denilerek gözaltına alındı. Irgat’ın İzmir'de bir davadan dolayı ifadesi alınmak üzere Bitlis Adliyesi’ne götürüldüğü öğrenildi.

HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat hakkında 2015 yılında Abdullah Öcalan için yapılmak istenen mitingin İzmir Valiliğince yasaklanmasını protesto eyleminde kullandığı cümleler nedeniyle açılan davanın duruşması görüldü. Irgat hakkında, “Suçu ve suçluyu övmek” suçlamasından 2 yıla kadar hapis cezası istemi ile İzmir 40. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya katılmadığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı verilmişti.

MİZGİN IRGAT KİMDİR?

Mizgin Irgat, 1978 yılında Bitlis'in Tatvan ilçesinde doğdu. Karşıyaka İlkokulu ve Ortaokulundan sonra Tatvan Atatürk Lisesi'ndeki eğitimine devam ederken 1993 yılında gözaltına alındı. Yoğun siyasi baskı ve bölgede yürütülen zorunlu göç politikası sonucu 1993 yılı sonlarında İzmir'e gitti.

2003 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra İzmir ilinde serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Mizgin Irgat avukatlığın yanı sıra, özgün kadın çalışmalarında, muhalif birçok sivil toplum örgütünde, inisiyatiflerde ve platformlarda çalışmalar yürüttü.

İzmir ili Konak ilçesinde 2009 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı oldu. Irgat, bir süre Halkların Demokrasi Partisi İzmir İl Eş Başkanlığı görevini yürüttü.

Mizgin Irgat, 25.ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi Bitlis Milletvekili olarak meclise girdi.

YORUMLAR
  Eda Taşpınar'dan olay paylaşım... Bikini altı olmadan yapılan paylaşım!
Eda Taşpınar'dan olay paylaşım... Bikini altı olmadan yapılan paylaşım!