A24.com.tr » sağlık » Cinsel uyarıcı GBL'deki tehlike... GBL nedir?

Cinsel uyarıcı GBL'deki tehlike... GBL nedir?

Cinsel uyarıcı GBL'deki tehlike... GBL nedir?

İnternette kontrolsüz olarak satılan cinsel uyarıcı olarak bilinen GBL nedir? Cinsel dürtüleri uyardığı iddia edilen GBL ne demek? Bakanlıktan GBL uyarısı.

İnternetten ve televizyon satışlarından kolayca ulaşabildiğiniz cinsel uyarıcı ilaçlarının içinde bulunan GBL (Gamma-Bütirolaktan) maddesindeki tehlikeyi biliyor musunuz? Sanal ortamda kontrolsüzce satılan bu ürünün sadece bir kaç damlası bütün metabolizmanızı alt üst edebileceği gibi bilinç kaybına da neden olabiliyor. GBL nedir?

Cinsel uyarıcı olarak kullanılan ve laboratuvar incemelerinde çok tehlikeli bir uyuşturucu olduğu belirlenen Gamma Bütirolaktan (GBL) bağımlılığı Türkiye’de hızla yayılıyor. İçkiye, gazoz ve meyve suyunun içine damlatılarak kullanılan GBL’ni bir damlası kullanıcıyı uyuşturuyor, 2-3 damlası ise bilinç kaybı ve baygınlığa yol açıyor. Uzmanlar, kokusuz ve şeffaf bir renkte olan yeni nesil uyuşturucu GBL’nin bilinç kaybına neden olduğunu dile getiriyor.

HAYATİ TEHLİKE YARATAN MADDE

GBL, ABD, İsveç, Polonya ve Avustralya’da uyuşturucu olarak görülemese de ‘hayati tehlike yaratan madde’ kategorisinde ve üretimi kontrol altında. Kanada, Hong Kong, İsrail, Hollanda, Rusya, İngiltere’de ise almak, satmak, bulundurmak yasak ve buna uymayanlar hapis cezaları alabiliyor 

YORUMLAR
  Kola neden soğuk içilir biliyor musunuz?
Kola neden soğuk içilir biliyor musunuz?