A24.com.tr » eğitim » Araştırma üniversitesi nedir Hangi üniversiteler araştırma üniversitesi yapıldı | Ekim 2017

Araştırma üniversitesi nedir Hangi üniversiteler araştırma üniversitesi yapıldı | Ekim 2017

Araştırma üniversitesi nedir Hangi üniversiteler araştırma üniversitesi yapıldı | Ekim 2017

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, araştırma üniversitesi olarak belirlenen okulların isimlerini açıkladı. İşte o okulların isimleri...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni"nde araştırma üniversitesi olarak seçilen okulları duyurdu.

Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

''Araştırma üniversitesi olarak tespit edilen 10 üniversitemizi alfabetik sıraya göre açıklamak istiyorum;

Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Yedek olarak belirlenenler ise Çukurova, Ege, Selçuk, Uludağ ve Yıldız Teknik Üniversitesi.

İLGİLİ HABER LYS ygs kalkıyor mu ne zaman kalkıyor - sınav sistemi değişti mi yeni sınav sitemi ne zaman? LYS ygs kalkıyor mu ne zaman kalkıyor - sınav sistemi değişti mi yeni sınav sitemi ne zaman?

ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ NEDİR?

ABD'de bir kaç çeşit üniversite tanımlanmıştır. Bunlar kuruluşlarına göre eyalet üniversiteleri, özel üniversiteler ve "land-granted" üniversiteler, yani eyalete ait olup varlıkları birileri tarafından karşılanmış olanlar.

Başka bir gruplama biçimi de bölgesel olarak bir gruba/lige dahil olan üniversiteler.

YORUMLAR
  Telefonlarımızın şarjını jet hızında bitiren 28 Uygulama!
Telefonlarımızın şarjını jet hızında bitiren 28 Uygulama!