A24.com.tr » eğitim » YKS birincisi 2019 kim? YKS Türkiye birincisi

YKS birincisi 2019 kim? YKS Türkiye birincisi

YKS birincisi 2019 kim? YKS Türkiye birincisi

ÖSYM, YKS sonuçlarını dün gece açıkladı. Yüz binlerce kişi puanını sistemden öğrenirken, sınavda birinci olan isimler merak edildi. Peki YKS 2019 birincisi kim oldu?

2019 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YKS) sonuçlarının 18 Temmuz'da açıklanması bekleniyordu. Ancak ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi), sonuçları bir gün önceden erişime açtı.

Sınav sonuçlarını öğrenen adaylar 23-29 Temmuz tarihlerinde tercih işlemlerini yapacak. Tercihlerini yapacak adaylar şimdiden üniversitelerin taban puanlarını, yüzdelik dilimlerini ve başarı sıralamasını öğrenmeye başladı.

Bunun yanında her yıl merak edilen bir diğer olay ise, ‘2019 YKS, TYT, AYT sınavında kim birinci oldu?’ konusu… Yurdun çeşitli bölgelerinden YKS sınavından iyi sonuç alan adaylara ilgi büyüktür. Peki 2019 YKS sınavında kaç kişi tam puan aldı? Tüm bu gelişmeler karar.com’da yer alacak…

2019 YKS BİRİNCİSİ KİM OLDU?

YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi'ndeki (AYT) tüm sorulara doğru cevap vererek EA puan türünde 500 tam puan alan Ankara AtatürkAnadolu Lisesi öğrencisi Cuma Taş, Türkiye birinciliğini elde etti.

Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınava düzenli ve planlı çalışarak hazırlandığını belirterek, "Çok çalışmak her zaman başarı getirmiyor. Benim başarımın arkasındaki en önemli etken doğru şekilde, planlı çalışmak oldu." dedi.

Sınava hazırlanırken sosyal aktivitelere de vakit ayırdığını ifade eden Taş, "Sınava hazırlanırken yoğun çalışmak insanı bunaltıyor. Bu yüzden insan dinlenmeye ihtiyaç duyuyor. Ben boş zamanlarımda ailemle vakit geçirdim, arkadaşlarımla gezdim, okulda sosyal faaliyetlere katıldım." diye konuştu.

Başarılı olmak için öğrencilerin sınava hazırlık sürecinde kaygı yaşamamalarının önemini vurgulayan Taş, şöyle konuştu:

"Öğrencilerin heyecan yapmadan, sakin şekilde, kendilerine güvenerek sınava girmeleri gerekiyor. Ailemin ve çevremdekilerin bana güvendiğini hissetmek, benim de kendime olan güvenimi artırdı. Sınavda da sakin şekilde soruları cevapladım ve başarıya ulaştım."

Birinciliğin kendisi için sürpriz olduğunu ifade eden Taş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birincilik hiç beklemiyordum. Çünkü daha önce girdiğim ve tüm sorulara doğru cevap verdiğimi düşündüğüm deneme sınavlarından kötü sonuçlar aldıklarım oldu. Daha önce girdiğim sınavlarda da YKS'deki kadar yüksek başarı elde edememiştim."

Taş, gelecekte diplomat olmak istediğini ifade ederek, "Yıllardır hayalim, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde okumak. Oradan mezun olunca da devletin önemli kademelerinde çalışmak, diplomat olmak istiyorum. Umarım hayallerim gerçekleşir." dedi.

Cuma Taş'ın annesi Hacer Taş da oğlunun istikrarlı ve kararlı bir yapısı olduğunu dile getirerek, "Oğlumdan birincilik olmasa da iyi bir derece bekliyorduk. Oğlum gerektiği zaman gerektiği kadar çalışıyordu. Biz de ona elimizden geldiği kadar destek olduk. Oğlumun başarısından dolayı çok mutluyum ve heyecanlıyım. Vatanına, milletine hayırlı bir evlat olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

YKS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

YKS sınav sonuçlarının, 18 Temmuz 2019 tarihinde açıklanması bekleniyordu. Ancak ÖSYM, YKS sınav sonuçlarını 17 Temmuz 2019 saat 01:20 civarında açıkladı. YKS sınav sonuçları 2018 yılında da beklenen tarihte açıklanmış, ancak saat olarak ÖSYM sonuçları gece yarısı 00:01’de paylaşmıştı. Bu yıl da erken açıklanan sonuçlar gece yarısı erişime açıldı.

  İLGİLİ HABER YKS sonuçları açıklandı! YKS sonuçlarını öğren | YKS sonuç sorgulama | ÖSYM 2019 YKS sonuçları açıklandı! YKS sonuçlarını öğren | YKS sonuç sorgulama | ÖSYM 2019

YORUMLAR
  İnternet alışverişi sonucu hüsrana uğrayanlar!
İnternet alışverişi sonucu hüsrana uğrayanlar!