A24.com.tr » yaşam » Van'da askeri araç devrildi: 1 asker şehit

Van'da askeri araç devrildi: 1 asker şehit

Van'da askeri araç devrildi: 1 asker şehit

Van'ın Çaldıran ilçesinde kötü hava şartları nedeniyle askeri bir araç kaza yaptı. Devrilen araçtaki Teğmen Muhammed Can Sevim şehit düştü.

Van'da dün gece yasa boğan bir kaza haberi geldi.

Kar yağışının etkili olduğu ilçede dün gece Piyade Hudut Birliği'nde görevli Teğmen Sevim'in içerisinde bulunduğu zırhlı araç, devrildi. Kaza sonucuda Teğmen Sevim şehit oldu.

kazada, araçta bulunan diğer 3 asker yaralandı. Yaralı askerler olay yerine gelen ambulanslarla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma ve Bölge Eğitim Araştırma hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Şehidin acı haberini ailesine bildirmek için, ilçe protokolü gece saatlerinde aile bireylerinin Nazilli'deki evlerine ulaştı. Şehit haberini öğrenen Şehidin Babası Cahit Sevim ile Anne Semra Sevim'i yetkililer sakinleştirdi. Acı haberin duyulmasının ardından Şehidin baba ocağı ve evine Türk bayrakları asıldı.

Futbol menajeri Cahit Sevim'in oğlu olan Şehit Teğmen Muhammet Can Sevim'in 6 ay önce evlilik yaptığı ve eşi Özlem Sevim'in 5 aylık hamile olduğu öğrenildi. Özlem Sevim, şehit haberinin ardından fenalık geçirdi. Acılı eş, ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi'ne götürülerek gözlem altına alındı.

Şehit Teğmen'in naaşı sabah saatlerinde askeri uçakla Van'dan İzmir'e, oradan da karayolu ile Nazilli'ye getirilecek. Şehidin naaşı burada düzenlenecek askeri törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

Olaya ilişkin TSK'dan yapılan açıklamada, "Van’da, 22 Kasım 2018 tarihinde meydana gelen bir araç kazası neticesinde bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur" denildi.

YORUMLAR
  Bunları 'ben yapmam' diyen kadın yalan söyler
Bunları 'ben yapmam' diyen kadın yalan söyler