A24.com.tr » ekonomi » Türkiye Prefabrik Birliği'nde Yeni Yönetim

Türkiye Prefabrik Birliği'nde Yeni Yönetim

Türkiye Prefabrik Birliği'nde Yeni Yönetim

Türkiye’nin köklü sektörel kuruluşu Türkiye Prefabrik Birliği’nin Ankara'da yapılan 40. Olağan Genel Kurulunda birlik başkanlığına sektörün tanınan isimlerinden Şener Yaşar getirildi.

Beton prefabrikasyon sektöründe denetleyici ve standart belirleyici olan Türkiye Prefabrik Birliği’nin faaliyetleri bir deprem ülkesi olan Türkiye’de büyük önem taşıyor.

Başta fabrikalar gibi sanayi yapıları olmak üzere tünellerden stadyumlara, alışveriş merkezlerinden viyadüklere büyük ölçekli projeler tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de beton prefabrikasyon teknolojisi ile yapılıyor.

Türkiye’de beton prefabrikasyonu tanıtmak ve yaygınlaştırmak, prefabrikasyonun teknolojik altyapısını oluşturmak, mesleki ilerleme ve dayanışmayı sağlayarak üyelerinin teknik ve ekonomik gelişmelerini ulusal çıkarlar doğrultusunda yönlendirmek için 1984 yılında kurulan Türkiye Prefabrik Birliği bu amaçlar doğrultusunda kesintisiz çalışıyor.

Türkiye Prefabrik Birliği’nin yeni yönetim kurulu başkanı Şener Yaşar, bir deprem ülkesi olan ülkemizde yaşadığımız konutlar kadar binlerce kişinin aynı anda çalıştığı, içerisinde büyük makine ve ekipman parkurlarının bulunduğu, Türkiye ekonomisinin bel kemiği olan sanayi yapılarının da güvenli inşa edilmelerinin büyük önem taşıdığını belirterek; ‘’Ne yazık ki halen ülkemizde TSEK 118 standartlarına tabi olmadan bir çok sanayi tesisi inşaatı yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Bu duruma dikkat çekmek için Türkiye Prefabrik Birliği uzun yıllardır birçok çalışma yürüttü. Bundan sonra daha da aktif şekilde bugüne kadar yapılanları daha da ileriye taşıyacak, sağlam ve güvenli bir gelecek için daha çok çalışacağız’’ dedi. 

Beton Prefabrikasyon Nedir?

Beton Prefabrikasyon binayı oluşturan taşıyıcı veya taşıyıcı olmayan elemanların fabrika ortamında üretilmesi ve şantiyeye nakledilerek birleştirilmesini ifade eder. İnşaat sektöründe sanayileşmiş üretimin yapıldığı alan prefabrikasyondur.   

Sanayileşmiş üretimin kalite, hız, verimlilik, ekonomiklik ve süreklilik gibi bütün olumlu özelliklerini içeren beton prefabrikasyon teknolojisi, yapım teknikleri içinde bugün gelinen en ileri aşamadır. Beton prefabrikasyon sanayinin bugün ulaştığı düzeyde her türlü az ve çok katlı yapılar üretebilmektedir.   

Daha hızlı inşa edilen, daha ekonomik, daha sağlam olan beton prefabrike yapılar, çağdaş yapım standartlarına sahip oldukları takdirde aynı zamanda çok daha uzun ömürlü ve çok daha güvenlidirler.  

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla gelişmekte olan ve inşaat teknolojileri içinde birçok avantajı nedeniyle daha çok tercih edilen beton prefabrikasyonda, bu teknoloji ile yapılan yapıların başta deprem olmak üzere doğal afetlere karşı güvenli bir şekilde inşa edilmesini sağlamak amacıyla sektör bileşenleri tarafından getirilen standartlar yaygınlaştırılmaya çalışılıyor.  

İçlerinde binlerce insanın çalıştığı, milyonlarca lira değerinde makine parkurlarının bulunduğu sanayi yapıları gibi büyük yatırım gerektiren tesislerin standartlara uygun, projesi ve yapım aşamaları denetimlerden geçmiş beton prefabrikasyon firmaları tarafından inşa edilmeleri özellikle deprem kuşaklarından bulunan ülkemiz için büyük önem taşıyor.  

Herhangi bir afet anında bir sanayi tesisinin zarar görmesi, içerisinde insan unsuru olmasa dahi büyük bir milli kayıptır.  

Bunun bilinciyle yolan çıkan Türkiye Prefabrik Birliği TSE ile birlikte oluşturduğu standartları TSEK 118 Kalite Yönetim Sistemi Belgesinde toplayarak öncelikle bu belgeyi bütün üyeleri için zorunlu hale getirdi.  

Güvenli yapı olgusunu vurgulamak, TSE K 118 Standartlarını bütün Beton Prefabrikasyon sektörü için zorunlu hale getirmek, kamu ve özel sektörün yaptırdığı beton prefabrikasyon binaların bu belgenin getirdiği standartları taşımasını sağlamak için çalışmalar yürüten Türkiye Prefabrik Birliği daha güvenli, daha sağlam bir gelecek çalışıyor.

TÜRKİYE PREFABRİK BİRLİĞİ YENİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ŞENER YAŞAR KİMDİR?

Harita Mühendisi.

1971 yılında doğdu, İlk ve Orta okulu İzmir Kemalpaşa’da, liseyi ise 1988 yılında İzmir Namık Kemal Lisesinde bitirdi.

1992 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, Harita Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur.

1995 yılında, İzmir de kurmuş olduğu şirketinde Harita Mühendisliği, Gayrimenkul danışmanlığı ve alım satımı, Proje müşavirliği yapmıştır.

1997 yılında Mavitaş Prefabrik A.Ş’ni kurarak anahtar teslim sanayi binaları yapmaya başlamış olup 2012 yılında İzmir Kemalpaşa Organize Bölgesinde (İzmir -Ankara asfaltı üzerinde) 70.000 m2 arsa üzerine kurduğu 13.000 m2 kapalı alanda Beton Prefabrik Yapı Elemanları üretimine başlamıştır.

Şener Yaşar Mavitaş Prefabrik A.Ş. Yönetim Kurulu başkanıdır.

2021-2024 yılları arasında Türkiye Prefabrik birliği yönetim kurulu sayman üyeliği yapmıştır.2024 Yılında Türkiye Prefabrik Birliği 40. Genel Kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilmiştir.

TÜRKİYE PREFABRİK BİRLİĞİ YENİ YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞUYOR?

Değişik bölgelerde faaliyet gösteren farklı kuruluş temsilcilerinden oluşan Türkiye Prefabrik Birliği’nin yeni yönetim kurulu gerçekleştirilen seçim sonucunda, Şener Yaşar (Mavitaş Prefabrik-İzmir), Ömer Ete (Ete Beton-Van), Servet Tekin (Betonel Prefabrik-Ankara), Alper Özkan (Selka Prefabrik-Eskişehir), Bülent Ünal (Er Prefabrik-Manisa), Mehmet Fazıl Kaplan (İlsa Prefabrik-Van), Mehmet Yavuz (Prekast Beton-İstanbul), Ülkü Küçükkayalar (Ka Yapı Prekast-Bursa), ve Yavuz Yüksel (Sayın Prefabrik-Afyon) isimlerinden oluştu. 

Yönetim Kurulunda yapılan görev dağılımında yazman üyeliğe Ömer Ete (Ete Beton), sayman üyeliğe Servet Tekin (Betonel Prefabrik) getirildiler.

YORUMLAR
  Benzediği organa iyi gelen 7 besin
Benzediği organa iyi gelen 7 besin