A24.com.tr » eğitim » tonguçAKADEMİ'den birinci dönemin ilk sınavlarından önce ücretsiz yazılı kampı

tonguçAKADEMİ'den birinci dönemin ilk sınavlarından önce ücretsiz yazılı kampı

tonguçAKADEMİ'den birinci dönemin ilk sınavlarından önce ücretsiz yazılı kampı

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem 1. sınavları 30 Ekim-10 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem 1. sınavları 30 Ekim-10 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılacak. Online eğitim platformu tonguçAKADEMİ, 5 ve 11. Sınıf arasındaki öğrencileri sınavlara en iyi şekilde hazırlamak için MEB ortak sınav denemeleri içeren “Yazılı Notları” kitap serisinin yanında YouTube tonguç sınıf kanallarında ücretsiz yazılı kampını başlattı. tonguçAKADEMİ'nin rehberlik öğretmeni Çağla Akyavaş da öğrencilerin başarılı bir sınav haftası geçirmeleri için uygulayabilecekleri adımları aktardı.
 
2023-2024 eğitim öğretim yılında ilk sınav heyecanı başladı. Birinci dönemin birinci sınavları 30 Ekim-10 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. Eğitimin her çocuk için erişilebilirliğini ve sürdürülebilirliğini sağlama amacıyla kurulan online eğitim temelli sosyal girişim tonguçAKADEMİ, öğrencileri sınavlara en iyi şekilde hazırlamak için harekete geçti ve 5 ve 11. sınıf arasındaki öğrenciler için YouTube tonguç sınıf kanallarında ücretsiz yazılı kampını başlattı. Ayrıca müfredata yüzde 100 uyumlu, MEB ortak sınav denemeleri içeren “Yazılı Notları” kitap serisiyle de çocukların öğrenmelerine katkı sağlayan tonguçAKADEMİ, hem video içerikleri hem de kapsamlı yardımcı kitaplarıyla öğrencilerin yüksek yazılı notları almalarına yardımcı oluyor.
 
tonguçAKADEMİ'nin rehberlik öğretmeni Çağla Akyavaş da öğrencilerin sınavlarına çalışırken strese kapılmadan verimli bir yazılı haftası geçirmeleri için uygulayabilecekleri önemli adımları aktardı.
 
Çalışmaya başlanacak gün belirlenmeli
Öğrencilerin sınav için hangi gün çalışmaya başlayacaklarını belirlemelerinin oldukça önemli olduğunu söyleyen Çağla Akyavaş, “Sınavlara son gün çalışmak yanlıştır demek doğru olmaz. Hatta bizler sınavlara son gün çalışmayı, sınav günü teneffüste çıkarılan notlara tekrardan bakmayı öneriyoruz. Buradaki asıl konu ‘sadece' son gün çalışmayla başarı sağlanmayacağıdır. Bu nedenle öğrencilerimiz her ders için sınavın hangi konudan başlayıp nerede biteceğini öğrendikten sonra bir plan yapmalı ve sınav gününden o kadar gün önce çalışmaya başlamalıdır. Böylelikle öğrenciler son gün tüm konuları yetiştirmek için uğraşmayacak, sınavdan hemen önce beş saatlik duraksız bir çalışma yerine sınavdan bir hafta öncesinde çalışmaya başlayıp günlük çalışma saatlerini kısaltarak derslerine daha çok hakim olacaklardır” diyor.
 
Sınav haftasına özel ders çalışma programı hazırlanmalı
Sınav haftasına özel ders çalışma programının hazırlanması gerektiğini belirten Çağla Akyavaş, “Öğrenciler sınav tarihlerine uygun olacak şekilde kendilerine iki haftalık sınava özel bir ders çalışma programı çıkarabilirler. Bu sayede sadece sınav konularına, eksiklerine ve öğretmenlerinin üzerinde durdukları konulara odaklanacak, böylece sınav haftasına özel bir çalışma gerçekleştireceklerdir. Örneğin matematik sınavı için beş gün boyunca çalışması gereken bir öğrenci, sınavdan yedi gün önce çalışmaya başlayıp konularını bitirerek kalan iki günde eksiklerine ve test çözümüne odaklanabilir” ifadelerini kullanıyor.
 
Özel notlara dikkat edilmeli
Öğrencilerine senelerdir yeni nesil sorular çözmeleri konusunda önerilerde bulunduklarını dile getiren Çağla Akyavaş, “Merkezi sınavlarda yeni nesil soruların önemi büyükken okul yazılılarında daha çok öğretmenlerimizin notları, kendi çalışma notlarımız ve derste üzerinde durduğumuz sınıf çalışmaları daha önemlidir diyebiliriz. Bu nedenle iyi bir şekilde not/defter tutan öğrenci sınav başarısına daha yakındır” şeklinde konuşuyor. 
 
Yazılı sınavlar için özel taktikler geliştirilmeli
Öğrencilerin bazılarının test sınavı olurken bazılarının yazılı sınav olabildiklerini söyleyen Çağla Akyavaş, “Test sınavlarına çalışmak öğrencilerimiz için nispeten daha kolaydır diyebiliriz. Burada yapılması gereken eksikleri belirleyip notlara çalışmak ve gerekirse ders anlatım videolarından yararlanarak bol bol okulda çözülen sorulara yakın testler çözmektir. Fakat yazılı sınava giren öğrencilerimize önerim; eksiklerini belirledikten sonra notlarına daha da özenli çalışmak, gerekirse kendi kendilerine sözlü yapıp bilgilerini test etmekten geçiyor. Ayrıca özellikle ‘nedenleri, sonuçları, kaç maddeden oluşur' gibi açık uçlu sorular için öğrencilerimizin konuyu bilmelerinin yanı sıra sınavda yazabilmek için en az beş madde ezberlemelerini öneriyoruz” diyor.
 
Sınav teknikleri uygulanmalı
Öğrencilerin sınav günü için stratejiler geliştirmeleri gerektiğini belirten Çağla Akyavaş, “Teneffüste son kez notlara bakmak, sınav sırasında süreyi iyi yönetmek için belirlenen zamanının dışına çıkmamak, örneğin bir soruda bir buçuk dakikadan fazla zaman geçirmemek gibi öneriler öğrencilerimiz için faydalı olacaktır” ifadelerini kullanıyor.

YORUMLAR
  Reuters 2017 yılın en iyi 100 fotoğrafını yayınladı...
Reuters 2017 yılın en iyi 100 fotoğrafını yayınladı...