A24.com.tr » magazin » Tarık Akan eski eşi Yasemin Erkut kimdir çocuğu var mı?

Tarık Akan eski eşi Yasemin Erkut kimdir çocuğu var mı?

Tarık Akan eski eşi Yasemin Erkut kimdir çocuğu var mı?

Akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Tarık Akan'ın hakkında en çok merak edilenler ise eşi kim ve kaç çocuğunun olduğu oldu. İşte o ayrıntılar...

 Tarık Akan eski eşi Yasemin Erkut kimdir? 1970 yılında ses dergisinin düzenlediği yarışmada birinci oldu. 1971 yılında ise Emine filmiyle ilk kez kamera karşısına geçti. 

1972 yılında başrollerde yer aldığı "Suçlu" filmi ile Altın Portakan Film Festival'inde En iyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı...

1973 yılında toplumsal konuları ele alan Canım Kardeşim  filminde yer alarak unutulmazlar arasına girdi.1974 yılında ise dünyanın en iyi filmleri arasında yer alan Hababam Sınıfı serilerinde  sinemanın birçok efsane ismiyle birlikte 'Damat Ferit' rolüyle yer alır.

TARIK AKAN KİMDİR?

Efsane isim 13 Aralık 1949'Da İstanbul'da doğdu. Makine Mühendisliği okudu ama o oyunculuk istiyordu. Daha sonra gazetecilik bölümünden mezun oldu.

1970 senesinde Ses Dergisi'nin düzenlediği yarışmayı birinci tamamladı. İlk sinema deneyimlerinden biri olan "Emine"de Filiz Akın'la beraber başrolde yer aldı. Bu popülerliğini arttırdı.

Atıf Yılmaz'ın "Suçlu" filmindeki hafızalardan unutulmayan o oyunculuğuyla 1973 yılı Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı. O sene, diğer efsane isim Halit Akçatepe ile rol aldığı "Canım Kardeşim" filmiyle yoksulluğu anlattı ve toplumsal konulara duyarsız kalmadı.

"Ah nerede" filminde Gülşen Bubikoğlu başrollerde yer alan Tarık Akan bu filmde romantik komedi tarzını hafızalara kazıdı. Yeşilçam'ın cici çocuğu lakabı takılan Tarık Akan, 1977'de rollerinde farklılaşma gözüktü ve daha olgun filmlerde yer aldı.

Yılmaz Güney'in kaleme aldığı, Zeki Ökten'in yönettiği 1977 yapımı "Sürü"de Melike Demirağ ve geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden efsane isim Tuncel Kurtiz'le başrolü paylaştı .

1976 yılında "Canım Kardeşim" filminde Halit Akçatepe ile rol aldı.

1974 yılında Hababam Sınıfının en yakışıklısı olarak "Damat Ferit" lakabıyla, Kemal Sunal ve Halit Akçatepe ile rol aldı. 

OĞLU KENDİSİNİ OYNADI

1986 Yılında dünya evine girdiği Yasemin Erkut'la aynı sene Barış Zeki Eregül adında oğlu doğmuştur. İki yıl sonra ise Yaşar Özgür Eregül ve Özlem Eregül adında ikiz çocukları dünyaya geldi.

Evliliği dört yıl süren Akan'ın ilk çocuğu olan Tarık Akan "Deli Deli Olma" filminde Tarık Akan'ın gençliğini oynadı.

2,5 AY HÜCREDE KALDI

12 Eylül döneminde Almanya'da yaptığı bir konuşma sebebiyle Türkiye'ye geldiğinde tutuklanan Tarık Akan 2,5 ay hapis cezası aldı. Tutuklanmasının nedeni sağcı bir gazetenin attığı bir manşetten dolayıydı.

YAZARLIKTAN SONRA EĞİTİMCİ OLDU

2002 yılında 12 eylül ve hapishane günlerini ''Anne kafamda bit var" kitabında kaleme alan Tarık Akan, eğitime de el attı.

Özel Taş Kolejini yap-işlet-devret sistemiyle alıp işletti.

İLGİLİ HABER Ünlülerden Tarık Akan mesajları Ünlülerden Tarık Akan mesajları

NESİN VAKFI YÖNETİM KURULU BAŞKANI OLDU

Eğitim konusunda da diğer işlerinde olduğu gibi başarılı oldu. Aziz Nesin'in vefatından sonra görevini devir alan oğlu Ali Esin'den vakıf başkanlığını devir alarak, 2005 yılında Nesin Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yaptı.

CANNES’A DAMGA VURGU

100'lerce sinema filminde yer alan usta oyuncu, 1958  Berlin Uluslararası Film Festivali’nde “Pansiyon” filmi ile Gümüş Ayı Mansiyon Ödülü'nü aldı ve 1982 yılında Cannes Film Festivali’nde “Yol” filmi ile En İyi Erkek Oyuncu adayı oldu. 1973 – 2002 yılları arasında 12 ödüle layık görüldü.

İLGİLİ HABER Komünizm nedir, Komünist kime denir? Komünizm nedir, Komünist kime denir?


 
YORUMLAR
  Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin oyuncu kadrosu belli oldu (Dizide kim kimdir?)
Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin oyuncu kadrosu belli oldu (Dizide kim kimdir?)