A24.com.tr » ajanda » TARGET 4. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresinin Programı Açıklandı

TARGET 4. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresinin Programı Açıklandı

TARGET 4. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresinin Programı Açıklandı

Tarım ve gıda alanında ulusal ve uluslararası çok sayıda akademisyen, uzman ve paydaşın katılımıyla gerçekleşecek Kongrenin çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Tarım ve Gıda Etiği Derneği (TARGET) tarafından Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinin ev sahipliği ve işbirliğiyle 16-17 Kasım 2023 tarihlerinde düzenlenen TARGET 4. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresinin programı açıklandı.

Tarım ve gıda sistemlerinin değer sorunlarının farklı disiplinlerin bakış açılarıyla tartışılacağı bir konu zenginliğine sahip olan Uluslararası 4. Kongrede, küresel ve ulusal düzeyde yaşadığımız dar ve zor zamanların öğrettiği derslerin değerlendirilmesi amacıyla afetlere dirençli bir tarım ve gıda sistemi özel konu alanı olarak seçilmiş bulunmakta.

Kongre programı hakkında bilgi veren TARGET Yönetim Kurulu ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Cemal Taluğ, “Daha önceki kongrelerimizde olduğu gibi bu Kongremizde de iki gün boyunca, iki ayrı salonda paralel sunumlar ve oturumlar gerçekleştirilecek. Açılış konuşmaları ve açılış konferansı ile başlayarak iki gün boyunca 20 ayrı oturumda 16 adedi yabancı konuşmacılar tarafından sunulacak 76 sunuma sahne olacak Kongre, kapanış oturumuyla sona erecek” dedi.

Prof. Dr. Taluğ, “Hollanda-Wageningen Üniversitesinden Prof. Dr. Bart Gremmen’in ‘Tarım ve Gıda Etiğine Niçin İhtiyaç Duyuyoruz’ başlıklı açılış konferansıyla başlayacak olan Kongrenin kapanış oturumunda ise dört önemli sunum yer alıyor. Bunlardan ilk üçünü Prof. Dr. Mustafa Koç, Prof. Dr. Paul Thompson ile Prof. Dr. Robert Zimdahl yapacaklar. Son olarak, Birleşmiş Milletlerin Filistin İnsan Hakları önceki Raportörlerinden Prof. Dr. Richard Falk ile Birleşmiş Milletler Gıda Hakkı önceki Raportörü Prof. Dr. Hilal Elver ortak sunumlarında bize Rusya - Ukrayna savaşının tahıl koridoru sorunu ile Gazze’de insanların suya ve gıdaya erişiminin nasıl engellendiğini anlatacaklar” açıklamasında bulundu.

Kongrenin katılımcıları arasında Avrupa Tarım ve Gıda Etiği Birliği’nin (EurSafe) Başkanı ile önceki iki başkanının bulunduğu bilgisini paylaşan Prof. Dr. Taluğ; “Diğer Avrupalı katılımcılarımız ise Londra merkezli Gıda Etiği Konseyi kurucu başkanıyla iki üst düzey yöneticisidir. Bu Uluslararası Kongre programında ilk kez Japonya’dan ve Tayvan’dan katılımcılar olduğunu” sözlerine ekledi.

Yurtiçinden çok sayıda yetkin katılımcının, yurtdışından dostlarla birlikte tarım ve gıda etiği alanında değerli ve unutulmaz bir Kongre hayata geçirerek, Cumhuriyetimizin 100. Yılına armağan etmek için hazırlandığını belirten Prof. Taluğ sözlerini; “Kongremizin ana ekseninde bilimin ve etik değerlerin birlikte yer aldığı, daha adil, dayanışmacı ve kapsayıcı, emeğe duyarlı, insan haklarına dayalı ve doğaya saygılı bir tarım ve gıda sisteminin inşasına ışık tutacağına inanıyorum” diyerek tamamladı.

YORUMLAR
  Photoshop efektlerine meydan okuyan sanatsal makyaj!
Photoshop efektlerine meydan okuyan sanatsal makyaj!