A24.com.tr » politika » Tansu Yeğen kimdir, kaç yaşında, nereli?

Tansu Yeğen kimdir, kaç yaşında, nereli?

Tansu Yeğen kimdir, kaç yaşında, nereli?

Kabine değişikliği iddilarının gündeme gelmesiyle Google'da en çok aran isimler arasına giren Tansu Yeğen, vatandaşlar tarafından çok fazla merak edilmeye başladı.

Tansu Yeğen, 2013 yılında Samsung Türkiye'de aldığı görevle gündeme gelirken 2018 yılında da ayrılmasıyla gündeme gelmişti. Yeğen, bugün ise Ankara kulislerinde dolanan bakanlar kurulunun değişeceği haberleriyle tekrardan gündeme geliyor. Kabinenin değişeceği, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın yerine göreve getirileceği konuşulan başarılı iş adamı vatandaşlarda merak konusu oldu. Peki bu iddilar gerçek çıkar ve kabine değişirse yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Tansu Yeğen olacak. Peki Tansu Yeğen kimdir?

Tansu Yeğen kimdir?

Tansu Yeğen, 1966 yılında İstanbul'da doğmuştur. 1985 Alman Lisesi mezunu Tansu Yeğen, eğitim hayatına Boğaziçi Üniversitesi’nde Elektronik Mühendisliği bölümünde devam etti. Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan Tansu Yeğen, iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Çalışma hayatı

Tansu Yeğen, kariyerine 1991 yılında Digital Equipment’ta başlayarak 3 yıl sonra Hewlett Packard Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü olmuştur. Buradaki görevi boyunca PC, dizüstü bilgisayar ve sunucu bilgisayarları pazarında Hewlett Packard Türkiye'nin birinci sıraya konumlandırılmasında önemli katkıları oldu. 1998 yılında Microsoft Türkiye’nin Pazarlama Müdüğü görevini üstlenen Tansu Yeğen, 1999 yılı itibarıyla Microsoft’taki görevine Genel Müdür Yardımcısı olarak devam etti. Şirkette çalıştığı 7 yıl süresince Microsoft ekibi ile gerçekleştirilen “KOBİ’lere Yönelik Çözüm 2000 Projesi”, dünya çapında 245 proje değerlendirilmesi arasından “En İyi Uygulama” olarak seçildi.

Daha sonraki yıllarda sırayla Apple , Turkcell Ukrayna, Turkcell Avrupa ve IBM 'de Genel Müdür görevlerini yapan Tansu Yeğen, 2013 yılından beri Samsung Türkiye’de IM Bölümü Başkan Yardımcısı olarak çalışmaya başlamıştır 30 Haziran 2018'de görevinden ayrılmıştır.

Ödüller

Tansu Yeğen, 1998 yılında Genç Yönetici İşadamları Derneği (GYİAD)’nin yaptığı araştırmalar sonucunda “Türkiye’nin 50 Başarılı İşadamı” arasında yer aldı. Ayrıca 2001 ve 2002 yıllarında Capital dergisinin gerçekleştirdiği iki ayrı araştırmada “Türkiye’nin En İyi 25 Pazarlama Yöneticisi” arasında gösterildi. Bunlara ek olarak kariyerinde birçok ödül kazanmış olan Tansu Yeğen, 2008 yılında Stevie Awards tarafından Avrupa’da yılın CEO’su olarak seçilmiştir. 

İLGİLİ HABER Doç. Dr. Murat Günel kimdir, kaç yaşında, nereli? Doç. Dr. Murat Günel kimdir, kaç yaşında, nereli?

İLGİLİ HABER Kıvanç Zaimler kimdir, nereli, kaç yaşında? Kıvanç Zaimler kimdir, nereli, kaç yaşında?

İLGİLİ HABER Ersin Özince kimdir, kaç yaşında, ne iş yapar? Ersin Özince kimdir, kaç yaşında, ne iş yapar?

İLGİLİ HABER DOÇ.DR. Ruhi Ersoy kimdir, kaç yaşında, nereli? DOÇ.DR. Ruhi Ersoy kimdir, kaç yaşında, nereli?

YORUMLAR
  iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'in fiyatı ne kadar olacak? Özellikleri ne? (iPhone X ve iPhone 8 Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak? fiyatları Türkiye'de ne olacak?)
iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'in fiyatı ne kadar olacak? Özellikleri ne? (iPhone X ve iPhone 8 Türkiye'de ne zaman satışa çıkacak? fiyatları Türkiye'de ne olacak?)