A24.com.tr » teknoloji » Steam, 40 bin adet hileli kullanıcıyı banladı

Steam, 40 bin adet hileli kullanıcıyı banladı

Steam, 40 bin adet hileli kullanıcıyı banladı

Son dönemin en büyük yaz indirimini yapan Steam, indirimin sona ermesinin ardından 40 bin adet hileli Steam hesabını VAC anti hile sistemi ile banladı.

Oyun platformu Steam, 'geleneksel' yaz indirimini 5 Temmuz itibariyle sona erdirdi. Valve, indirim biter bitmez hile yapanların cezasını kesti. İndirimden bir gün sonra 40 bin kullanıcı hesabı Steam’in VAC anti hile sistemi tarafından banlandı.

Valve Anti-Cheat sistemini aktif eden Valve, tek bir günde 40 binden fazla Oyuncuya Vac-Ban atarak yeni bir rekor kırdı. Ayrıca sistemin günde ortalama 3500 hesabı da askıya aldığı aktarıldı.

Toplam oyuncu sayısı geçtiğimiz yıl 15.227 kişiydi. Sayının bu kadar yüksek olmasında daha önce hesabına ya da oyununa engelleme uygulanan kullanıcıların tespit edilmesi ve bu kişilerin indirimden yararlanarak açtıkları yeni hesaplarının kolaylıkla engellenmesi etkili olmuş.

Kullanıcıların oyun içi öğelerine erişimini kaybettiği ve Valve’nin sunucularına bağlanmasının engellendiği uygulama sonucunda toplamda 9.580 dolar değerinde oyun içi eşyanın kaybedildiği rapor ediliyor. 

YORUMLAR
  Türk televizyon tarihine geçen en komik spiker gafları!
Türk televizyon tarihine geçen en komik spiker gafları!