A24.com.tr » ekonomi » Sosyal Zincir, kurumları sosyal satın alma konusunda eğitiyor

Sosyal Zincir, kurumları sosyal satın alma konusunda eğitiyor

Sosyal Zincir, kurumları sosyal satın alma konusunda eğitiyor

“Satın Almada Yenilikçi Yaklaşımlar: Sosyal Satın Alma” eğitimi düzenlendi.

Deprem bölgesindeki üreticileri ve küçük işletmeleri satın alma birimleriyle buluşturan ve tarafların talepleri doğrultusunda eşleşme sürecine destek olan Sosyal Zincir, farklı sektörlerin sosyal satın alma kavramı ile tanışmasını sağlamak üzere “Satın Almada Yenilikçi Yaklaşımlar: Sosyal Satın Alma” eğitimi düzenledi.  

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat ve sonrasında ülkemizde yaşanan depremlerden etkilenen grupların satın alma faaliyetleri yoluyla desteklenmesine katkıda bulunan Kalkınma İçin İnovasyon Derneği (I4D), farklı sektörlerin ihtiyacı olan ürün ve hizmetleri üreten yerel üreticileri tedarik zincirine dahil etmeyi amaçlıyor. Bu bağlamda, I4D tarafından hayata geçirilen Sosyal Zincir oluşumu; 22 Şubat Perşembe günü, sosyal ve çevresel fayda yaratmaya katkı sağlayan sosyal satın alma yaklaşımını büyütmek üzere “Satın Almada Yenilikçi Yaklaşımlar: Sosyal Satın Alma” eğitimi düzenledi.  

Farklı sektörlerden satın almacıların katıldığı, Murad Tiryakioğlu tarafından verilen eğitimde yeni dünya ekonomisi, satın almada yenilikçi yaklaşımlar ve sosyal satın almanın önemi gibi konular ele alındı. Eğitime sosyal satın alma konusunda iyi örnek olarak gösterilen ve coğrafi işaretli ürünleri raflarına taşıyan METRO Market'ten Coğrafi İşaretler Yöneticisi Dr. Enes Aslan da katılım göstererek projelerini tanıttı.

YORUMLAR
  2017 yılı içerisinde dünya basınını meşgul eden skandal olaylar!
2017 yılı içerisinde dünya basınını meşgul eden skandal olaylar!