A24.com.tr » eğitim » Sivas'ta yarın okullar tatil mi 28 aralık CUMA kar tatili var mı yok mu?

Sivas'ta yarın okullar tatil mi 28 aralık CUMA kar tatili var mı yok mu?

Sivas'ta yarın okullar tatil mi 28 aralık CUMA kar tatili var mı yok mu?

Sivas'ta yarın okullar tatil mi? Yurdun büyük bir kesiminde etkili olan kar yağışı Sivas'ta da etkisini artırdı. Yoğun kar yolları ulaşıma kapatırken araçlar yollarda kaldı.

 Sivas'ta yarın okullar tatil mi? Yurdu etkisi altına kar Sivasın yollarını ulaşıma kapatırken veliler okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor.

Yozgat yarın okullar tatil mi? 26 Aralık Yozgat kar tatili var mı son dakika Valilik MEB açıklaması. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ,Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Bingöl ve Muş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, zamanla iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi beklenen yağışların Yalova, İzmir'in güney ilçeleri, Aydın ve Muğla çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçeleri, Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak; Marmara'nın doğusunun yüksekleri, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Yozgat çevrelerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde sis ve pus hadisesi ile birlikte İç ve Doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğa olayları arasında sıklıkla karşılaşılan bir tür olarak kar yağışları da dikkat çekmektedir. Kış aylarında daha sık ve daha çok gözlemlenebilen kar yağışlarının nasıl gerçekleştiği, nasıl meydana geldiği ise merak konusu olabilir. Kış ayları boyunca güneş ışınları yeteri kadar güçlü şekilde yeryüzüne inmezler. Bulutların yer aldıkları yüksekliklerde de hava sıcaklıkları haliyle düşüktür. Bu süreçte yerden yükselen su buharı söz konusu düşük sıcaklıktaki tabaka ile karşılaşır. İşte bu anda, süblime adı verilen bir durum yaşanır ve su buharı daha sıvılaşmadan kristalleşir ve katılaşır. Kristalleşerek buz halini alan su buharı tanecikleri, 0,1 milimetrelik çaplara sahip olurlar. Bu kristallerin birbirlerine yapışması da kar tanelerini meydana getirir.

SİVAS YARIN OKULLAR TATİL Mİ?
İç Anadolu'nun batısı ile Yozgat'ta yer yer kuvvetli kar yağacak. Öğrenciler ise yarın okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. MEB ve Valiliktewn bu konu ile ilgili bir açıklama yaptı. SİVASTA YARIN OKULLAR TATİL EDİLDİ

İL İL HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ,Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Bingöl ve Muş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, zamanla iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi beklenen yağışların Yalova, İzmir'in güney ilçeleri, Aydın ve Muğla çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçeleri, Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak; Marmara'nın doğusunun yüksekleri, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Yozgat çevrelerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde sis ve pus hadisesi ile birlikte İç ve Doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Güney ve batı, Marmara ile zamanla batı kesimlerde kuzeyli yönlerden orta kuvvette Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli, öğle saatlerinden sonra Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzincan çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların İzmir'in güney ilçeleri, Yalova, Aydın, Muğla çevreleri, Antalya'nın doğu ilçeleri ile Mersin, Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Yozgat çevrelerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın öğle saatlerinden sonra Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in İç Kesimleri ile Erzincan çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere, ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Yalova'da kuvvetli yağmur; Bilecik, Balıkesir’in doğusu ile Sakarya, güneyi ile Kocaeli ve Bursa'nın yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölge genelinde gece saatlerinden sonra yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BURSA °C, 4°C

Çok bulutlu, yağmurlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yükseklerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

ÇANAKKALE °C, 5°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı

İSTANBUL °C, 4°C

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur şeklinde olması beklenen yağışların zamanla karla karışık yağmur yükseklerinde yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

KIRKLARELI °C, 3°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, zamanla bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların İzmir'in güney ilçeleri ile Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli sağanak, öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinde, akşam saatlerinden itibaren Afyonkarahisar ve Uşak çevreleri ile Manisa'nın doğu ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 7°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren kuvvetli kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

IZMIR °C, 14°C

Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MANISA °C, 10°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren doğu ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren doğu ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.

MUĞLA °C, 10°C

Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak gece saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya'nın doğu kesimleri ile Mersin, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli yağmur, Batı Akdeniz'in doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA °C, 16°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 17°C

Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BURDUR °C, 7°C

Çok bulutlu öğle saatlerinden sonra yağmurlu, gece saatlerinden sonra karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

HATAY °C, 8°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, kuzeybatı kesimleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. , Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde beklenen yağışların öğle saatlerinden itibaren Eskişehir, akşam saatlerinden itibaren Çankırı ve Ankara çevrelerinde akşam saatlerinden sonra Kırıkkale çevreleri ve Konya'nın batı ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Konya, Karaman, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Yozgat çevrelerinde kuvvetli kar yağışına dönüşmesi bekleniyor. Bölge genelinde gece saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKSARAY °C, 11°C

Çok bulutlu gece saatlerinden itibaren yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra kuvvetli kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

ANKARA °C, 7°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerine doğru kuvvetli kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

CANKIRI °C, 6°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerine doğru kuvvetli kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

ESKISEHIR °C, 3°C

Çok bulutlu, yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerinde yağmur ve karlakarışık yağmur, iç kesimlerinde zamanla kar şeklinde olması beklenen yağışların Bolu, Kastamonu, Düzce ve Karabük çevreleri ile Zonguldak ve Bartın'ın iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde gece saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BARTIN °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleni

YORUMLAR
  Yılın düğününde detaylar ortaya çıkıyor... Acun Ilıcalı ile Şeyma Subaşı'nın nikah şahitleri ve davetiyeleri ortaya çıktı.
Yılın düğününde detaylar ortaya çıkıyor... Acun Ilıcalı ile Şeyma Subaşı'nın nikah şahitleri ve davetiyeleri ortaya çıktı.