A24.com.tr » gündem » Şirketlerden haberler

Şirketlerden haberler

Şirketlerden haberler

*Yapay zeka teknolojisine sahip Samsung cihazlar Türk Telekom mağazalarında... *Vodafone Vakfı "Yarını Kodlayanlar" projesi ile 400 bini aşkın çocuğa eğitim verdi...

* FLO'dan "İlk Adım Koleksiyonu"
FLO 'İlk Adım Ayakkabısı Koleksiyonu' ile yeni modeller sunuyor.

* TSKB'nin "Ekosisteme Dair" raporunda enerji dönüşümüne odaklanıldı
Rapora göre, 2023'te şirketler ve hükümetler tarafından enerji dönüşümünün finansmanı amacıyla gerçekleştirilen borç ihraçları, yıllık yüzde 4 büyüyerek 824 milyar dolara ulaştı.

* Daikin, AR-GE ve inovasyon çalışmalarıyla küresel başarı sıralamalarına girdi
Şirket, ısıtma, soğutma, havalandırma ve iklimlendirme alanındaki inovasyonlara verdiği önem ve AR-GE ve patent alanlarındaki başarılarıyla iki farklı küresel inovasyon listesine seçildi.

* Sabancı Holding Dijital Grup Başkanı Max Speur, "Yıllık İş Dünyası İnovasyon Zirvesi"nde konuştu:
“Bulut teknolojilerinin, ölçeklenebilir dijital teknoloji platformların ve yeşil hiper ölçekli veri merkezlerinin, dünyadaki yeşil dönüşümün de ana motoru olacağına inanıyoruz”

* "sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü" şubat raporu yayımlandı
 Rapora göre, ülke genelinde fiyatlar geçen yıla göre yüzde 12,1 ve İstanbul'da yüzde 14,6 düştü

* Uzmanından ramazanda sağlıklı beslenme önerileri
Medicana Sağlık Grubu Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Kübra Sert: "İftar sonrası 40-45 dakikalık yürüyüşler yapmak sindirim problemlerini engelleyebilir." dedi.

* Vodafone, İstanbul Kart ile ödeme sistemini başlattı
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, "Telekomünikasyon ve fintek sektörlerinin güçlü yanlarını bir potada eriterek müşterilerimize değer katmaya devam ediyoruz" dedi.

* Galatasaray Fan Token sahibi taraftarlar, futbolcularla buluştu
Socios.com, Galatasaray Fan Token sahibi taraftarları sarı-kırmızılı futbol takımı ile bir araya getirdi.

* Altınbaş Üniversitesi'nin 21 projesi TÜBİTAK'tan destek alacak
Altınbaş Üniversitesi Araştırma Dekanı Doç. Dr. Hakan Kaygusuz, "Üniversitemizin başvuru yaptığı 35 projeden 21'inin TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görülmesi önemli bir başarıdır." dedi.

* Ramazan Bayramı tatilinde uçaklarda doluluk oranı yüzde 90'lara ulaştı
Biletbayisi.com, 9 günlük Ramazan Bayramı tatiliyle ilgili uçak bileti rezervasyonlarında artış gözlemlendiğini bildirdi.

* Vodafone Vakfı "Yarını Kodlayanlar" projesi ile 400 bini aşkın çocuğa eğitim verdi
Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, "Tüketen değil üreten bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak istediğimiz bu projeyle, ülkemizin dört bir yanında 7-14 yaş arası çocuklara uygulamalı eğitimler veriyoruz" dedi.

* Arçelik, iF Design 2024'te 9 ödül kazandı
Arçelik tasarımları, iF Design Award 2024'te 9 ödülün sahibi oldu.

* Karmod, Fransa'ya deniz bisikleti ihraç etti
Karmod Plastik Grubu Genel Müdürü Talay Öztürk, "Fransa ve İtalya deniz bisikletlerine olan talepte öne çıkan ülkeler arasında" dedi.

* MediaMarkt, "AI'M Hiring"i hayata geçirdi
MediaMarkt, yapay zeka destekli insan kaynakları sistemi 'AI'M Hiring'i uygulamaya aldı.

* Gelirini Akbank'a getirenlere 7 bin 500 liraya varan chip-para kazanma fırsatı
Mobilden Akbanklı olanlara özel sunulan 'Kazanan Akbanklı' programı kapsamında, maaşını veya düzenli gelirini bankaya getirenler 7 bin 500 liraya varan chip-para promosyonu kazanabiliyor.

* Amazon Türkiye'nin "Bahar Fırsatları" kampanyası yarın sona erecek
Kampanya kapsamında Amazon Türkiye, elektronikten modaya, ev ve yaşamdan evcil hayvan ürünleri ve oyuncaklara kadar farklı kategorilerde binlerce üründen faydalanma fırsatı sunuyor.

* Kaspersky'den siber güvenlik personeli araştırması
Kaspersky Kurumsal İş Uzmanlığı Merkezi Başkan Yardımcısı Veniamin Levtsov, "Sürekli gelişen tehdit ortamında, işletmeler karmaşık siber saldırılara hazırlıklı olmak için siber güvenlik personelinin becerilerini sürekli olarak geliştirmelidir" dedi.

* Uzmanından "Kolorektal kanserler gençlerde de görülebiliyor" uyarısı
Medical Point Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. M. Tahir Özer, "Kolorektal kanserler, kişilerde farkındalık artıkça, erken tanı ile tamamen iyileşebiliyor" dedi.

* Yapay zeka teknolojisine sahip Samsung cihazlar Türk Telekom mağazalarında
Türk Telekom Bireysel Satış Genel Müdür Yardımcısı Osman Çolak, "Amacımız müşterilerimizle temas ettiğimiz tüm kanallarda, onların yaşamına değer katacak ürün ve hizmetler sunmak" dedi.

* "Çocuklarda az uyku ve fazla ekran migrene neden oluyor" uyarısı
Üsküdar Üniversitesi NP İstanbul Hastanesi Çocuk Nöroloğu Prof. Dr. Dilara Füsun İçağasıoğlu, "5-15 yaş arası her 9 çocuktan birinde görülen migrenin nedenleri arasında daha az uyku, daha fazla TV veya bilgisayar yer alıyor" dedi.

* İstanbul Bilgi Üniversitesi, Yapay Zeka Fabrikası ile işbirliği yaptı
Teknolojide Girişimcilik ve İnovasyon Yüksek Lisans Programı Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Çağla Gül Şenkardeş, "Bu işbirliğinin okulumuz bünyesindeki TEKMER'e daha fazla mezunumuzu kazandıracağına inancımız yüksek" dedi.

* "Geleceğin Ekranı Projesi"nde üçüncü dönem başlıyor
Geleceğin Ekranı Projesi, 40 bini aşkın çocuğun kendilerini geleceğe hazırlayacak yöntem ve araçlarla buluşmasına imkan sağladı

* Sompo yeni ürünü "Komplikasyon Sigortası"nı tanıttı
Sompo, yeni ürünü 'Komplikasyon Sigortası' ile sağlık alanında hizmet almak isteyen yabancı uyruklu ziyaretçileri güvence altına alacak.

* Eksim Enerji Üst Yöneticisi Akbay, yenilenebilirde daha etkin izin sürecine ihtiyaç duyulduğunu belirtti
Eksim Enerji Üst Yöneticisi (CEO) Arkın Akbay, yenilenebilir enerji santrallerinin kapasite artışı ve hibrit üretim tesisleri yatırımları açısından daha etkin idari izin süreçleri yönetimine ihtiyaç duyduğunu belirtti.

YORUMLAR
  Ekmekte mide bulandıran sahtekarlık!
Ekmekte mide bulandıran sahtekarlık!