Simurg Inn, Gault&Millau Türkiye 2026 Gastronomi Rehberi'nde Ödüle Layık Görüldü
Saat: 18:05
Simurg Inn, bu yıl ilk kez değerlendirme sistemine alınan “HÔTEL Sélectionné” kategorisinde ödüle değer görüldü.
Kaz Dağları'nın eteklerinde, doğayla iç içe konumundaki Simurg Inn, dünyanın prestijli gastronomi rehberlerinden Gault & Millau Türkiye 2026 edisyonunda ödüle layık görüldü. Simurg Inn, bu yıl ilk kez verilen “Hôtel Sélectionné” kategorisinde ödül aldı.
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesindeki Ahmetçe köyünde bulunan, doğayla uyumlu yaşam felsefesi ve sürdürülebilir turizm yaklaşımıyla öne çıkan Simurg Inn, Gault&Millau Türkiye 2026 Gastronomi Rehberi’nde “Hôtel Sélectionné” kategorisinde ödüle layık görüldü.
Gastronomi kültürünü geliştirmek, yenilikçi, özgün ve sürdürülebilir bir yaklaşımı desteklemek amacıyla düzenlenen rehbere bu yıl ilk kez otel ve misafirperverlik kategorisi eklendi. Yalnızca mutfakların değil; servis kültürünün, misafir deneyiminin, otel gastronomisinin ve ağırlama sanatının tüm katmanlarının da uluslararası standartlarda görünür olması hedeflenerek gastronomi ekosisteminin ayrılmaz bir parçası olan hospitality sektörü de değerlendirme yapısına dâhil edildi.
İsmini zümrüd-ü anka kuşundan alan ve yeniden doğuşun sembolü olan Simurg Inn, bu yıl ilk kez değerlendirme sistemine alınan “HÔTEL Sélectionné” kategorisinde ödüle değer görüldü.
Yerelden doğan hikayesi, kendine özgü mimarisi, maviyle yeşilin birleştiği muhteşem manzarası ve huzurlu ortamıyla klasik bir butik otel olmanın ötesinde; doğaya, insana ve toprağa dokunan bütünsel bir yaşam felsefesini temsil ediyor.
Simurg Inn doğal tarımı destekleyen, yaşama, toprağa ve geleceğe dair sorumlu bir duruşu merkeze alıyor.
