A24.com.tr » yaşam » Serhan Asker kimdir, nereli?

Serhan Asker kimdir, nereli?

Serhan Asker kimdir, nereli?

Vatandaşların merak ettiği ve Google'da en çok aratılan kişilerden biri Serhan Asker oldu. Peki, Serhan Asker kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, evli mi? kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

1974 yılında aslen Hatay’da dünyaya gelen Serhan Asker, İlköğretim, Ortaokul ve Lise tahsilini Gaziantep’te tamamlamıştır. Ardından Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun olmuştur.

Serhan Asker hazırlayıp sunduğu programlar, kitapları, gazetecilik mesleği, kariyeri;

Mezuniyetin ardından Almanya’da siyaset muhabirliği dalında master yapmış, 1995 senesinde Milliyet Gazetesi ile gazeteciliğe başlamıştır. Ardından TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığı’nda politika muhabiri olraak televizyon haberciliğine adım atmıştır. Ardından Ekonomi muhabirliği ve spor muhabirliği yapmıştır.

Formula 1, Avrupa Futbol Şampiyonası, Dünya Kupası ve Şampiyonlar Ligi programlarının yapım ve sunumunu gerçekleştirmiş, özellikle Formula 1 ve futbolun unutulmaz isimleri ile gerçekleştirdiği röportajlar ile büyük başarılara imza atmıştır.

2001’de RTGD tarafından haber – röportaj dalında Televizyon Oscarı ile ödüllendirilen Serhan Asker, 2012’de TSYD tarafından düzenlenen yarışmada, Euro 2012’ye Doğru programı ile 1.lik, 2014 te ise Rio Yolu programı ile 2.lik ödülünün sahibi olmuştur. 2015’te TGC tarafından Hürriyet gazetesindeki Ambarda Doğdu Önce Kadınları Kurtardı isimli çalışması ile büyük beğeni kazanmış, uzun süredir ise Hürriyet Gazetesi bünyesinde köşe yazarlığını sürdürmektedir.

En son çocukluk yıllarını konu alan öyküler yazıp, dedesinin hayatını ve büyük aşkını anlatan bir roman hazırladığı belirtilmektedir. 2004 senesinde Kemal Derviş’in 18 aylık görevini anlatan Krizden Çıkış ve Çağdaş Sosyal Demokrasi kitabına Yusuf Işık ile birlikte imzasını atmıştır. 2017 yılında ise Efsanevi isimlerle konuşup, gözlem ve deneyimlerini de katarak hazırladığı Efsane Değil İnsanım isimli kitabı tüm okur severlerden tam not almıştır.

Bu kitabı ile ilgili Şenes Erzik şu sözleri dile getirmiştir. “Serhan Asker, benim için sporun güzelliklerini duygu dolu ifadelerle eserleştiren bir heykeltıraş. Efsanevi isimlerle konuşup, gözlem ve deneyimlerini de katarak hazırladığı bu eser bana göre dünya çapında. Bu kitabın İngilizcesi de şart.”

Günümüzde Halk Tv ekranlarında Siyaset Kültürü isimli program ile birlikte Serhan Asker’le Pazar Sohbeti programını sunmaktadır. Program’ın konusu ise edebiyat, tarih, felsefe ve sanat üzerinedir. Sunduğu hazırladığı programların yanı sıra Halk Tv’de Genel Yayın Koordinatörü olarak çalışma hayatını sürdürmektedir. 2016 yılında Gizem Hanım ile evlenmiştir. 

YORUMLAR
  Internet ortamında nadir olarak görülebilen tarihi fotoğraflar...
Internet ortamında nadir olarak görülebilen tarihi fotoğraflar...